مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر گفت: پنج سد مخزنی با حجم پانصد میلیون مترمکعب در استان در دست ساخت است که میزان منابع مالی برای آنها بیش از هزاروپانصد میلیارد تومان است.
به گزارش خورموج نیوز به نقل از صدا وسیما، شاپور رجایی اظهار داشت: با توجه به بارشهای سیلابی در استان بوشهر، به طور میانگین هر سال نُهصد میلیون مترمکعب روانآب در استان بوشهر جاری میشود و از آن استفادهای نمیشود که ایجاد این پنج سد مخزنی نقش مهمی در ذخیرهسازی بخشی از این روانآبها برای تأمین نیازهای آبی استان دارد.
یکی از این سدها سد دالکی در ورودی شهرستان دشتستان است که حجم ذخیرهسازی آن ۲۷۰ میلیون مترمکعب است و به گفته رجایی ۱۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد و چهار سال دیگر به بهرهبرداری میرسد.
دو سد دیگر در شهرستان دشتی است و از سرشاخههای رودخانه مُند تغذیه میشوند، یکی سد باغان با حجم ذخیرهسازی ۳۲ میلیون مترمکعب و پیشرفت ۲۵درصدی و دیگری سد دشت پلنگ با حجم ذخیرهسازی ۱۵۲ میلیون مترمکعب که قرار است با فاینانس خارجی ساخته شود. این دو سد میتوانند بخشی از نیاز آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت منطقه را تأمین کنند.
دو سد باقیمانده هم در شهرستان تنگستان ساخته میشوند؛ سد خاییز با حجم ذخیرهسازی ۱۶ میلیون مترمکعب و پیشرفت ۳۰ درصدی و «باهوش» اهرم که حجم ذخیرهسازی آن ۲۲ میلیون مترمکعب است.
بزرگترین سد مخزنی استان بوشهر، سد رئیسعلی دلواری است که حجم ذخیرهسازی آن ۷۰۰ میلیون متر مکعب است و در دهه ۷۰ ساخت آن آغاز شد و در دهه ۸۰ به بهرهبرداری رسید.
به گفتهی مدیرعامل آب منطقهای استان بوشهر، در کنار ساخت سد، قرار است تا سال ۱۴۰۰، ۳۵درصد آب آشامیدنی استان از شیرینسازی آب دریا تأمین شود.
رجایی آبیاری نوین را هم یکی از روشهای صرفهجویی در آب عنوان کرد و گفت: تاکنون ۷۰درصد مزارع استان با روش نوین آبیاری میشوند که این روش برای باغها هم شروع شده است.
بر پایهی آماری که او اعلام کرد، جمعیت استان بوشهر از سال ۱۳۵۷ تاکنون بیش از ۳ برابر شده اما در همین مدت طرحهای آبرسانی در استان ۱۲ برابر شدهاند که پیشرفت زیادی در این حوزه بهشمار میآید.