شهریاری نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی: در بودجه سال آینده مبلغ ۶۲۰ هزار میلیارد ریال برای پروژه های عمرانی کشور پیش بینی شده که با بودجه امسال برابری می کند.
به گزارش خبرنگار خورموج نیوز، نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان دشتی با بیان اینکه آموزش و پرورش جایگاه بسیار رفیعی در توسعه اجتماعی٬ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشور دارد، اظهار داشت: آموزش و پرورش علاوه بر جایگاه آن در قانون اساسی کشورمان، در زمینه های بسیاری مورد توجه قرار گرفته که این مختص به کشور ما نیست بلکه تمام جوامع دنیا به آموزش و پرورش به عنوان سرمایه دراز مدت نگاه می کنند که هر توسعه ای در بخش های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را مرهون یا ثمره ی توسعه آموزش و پرورش می دانند.
سید کمال الدین شهریاری افزود: در قانون اساسی ما آموزش و پرورش و آموزش رایگان به همه واجب التعلیم های کشور جز تکالیف دولت و نظام محسوب شده و در قوانین دیگر نیز بر کمک به آموزش و پرورش تاکید و تصریح شده است.
وی با اشاره به اینکه بودجه عمرانی کشور در سال آینده ۶۲۰ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده، بیان داشت: این میزان بودجه از لحاظ رقم با بودجه عمرانی سال ۹۷ برابری می کند که علی رغم تورمی که در سال آینده داریم رقم ثابت آن هیچ تغییری نکرده و همان میزان در سال ۹۸ نیز خواهیم داشت. با توجه به نرخ تورمی که بر قیمت ها حاکم خواهد شد نشان می دهد که به نسبت آن اعتبارات عمرانی ما کاهش هم داشته است.
شهریاری در اشاره به علت کاهش اعتبارات عمرانی اضافه کرد: علاوه بر تحریم های ظالمانه آمریکا که از هر روزنه ای دشمنان به کشور فشار وارد می کنند، منابع درآمد ما از محل فروش نفت و مالیات است که ارقام هزینه ای آن بیشتر در بودجه جاری صرف می شود که اغلب آن حقوق و دستمزد، کالاهای اساسی و دارو، مقدار زیادی نیز یارانه ها و همین طور مستمری مستمری بگیران نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد و بهزیستی می باشد بیشترین میزان بودجه ما را همین چند بخش به خودش اختصاص می دهد.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس چاره ای جز این ندارند که ابتدا بودجه های جاری را در مقابل منابع قرار دهند و سپس تخصیص بودجه عمرانی، عنوان داشت: این ساختار نامطلوبی در بودجه است که نه دولت از این ساختار راضی است و نه مجلس.
شهریاری با اشاره به اینکه در سال آینده فروش نفت به نصف کاهش پیدا می کند، تصریح کرد: در حال حاضر مشخص نیست در سال آینده چه میزان می توانیم نفت بفروشیم و بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، نه تنها بودجه سال ۹۸ بلکه بودجه سال ۹۹ را هم پیش بینی کردیم که بسیار با احتیاط ببندیم. حتی منابع ارزی حاصل از فروش نفت در ۶ ماهه ابتدای سال جاری که بیش از اینها بوده را بنابر توصیه ایشان قرار نیست همه را در سال های ۹۷ و ۹۸ هزینه کنیم، بلکه باید بخشی از آن را برای سال ۹۹ نگه داریم چون نمی دانیم که طی دو سال آینده چه اتفاقاتی ممکن است در صحن بین المللی از لحاظ فروش نفت بیفتد.
وی با بیان اینکه ما در بودجه عمرانی با مضیقه هایی مواجه هستیم که نه تنها بخش آموزش و پرورش، بلکه کلیه بخش های دیگر حتی بخش های زیرساختی نظیر آب، راه و راه آهن و… را شامل می شود، خاطرنشان کرد: بعضی از طرح هایی که می تواند درآمدزا باشد را می توان به بخش خصوصی واگذار کرد که با مشارکت دولت طرح ها را تکمیل نمایند. در مورد مدارس نیز طبق تبصره (۱۹) اگر کسانی در سرمایه گذاری مشارکت کنند در بخش مدرسه سازی و اداره مدارس این فرصت را به آن ها داده است.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه چرا در بحث سرانه آموزش و پرورش تناقض وجود دارد، بیان داشت: قانون اساسی تصریح کرده که باید آموزش رایگان باشد اما چون منابع موجود کافی نیست می شود در حد بودجه آموزش رایگان را تحت پوشش قرار داد که در این صورت چاره ای جز کمک گرفتن از اولیا نیست. تا جایی که توانستیم نیز٬ در حوزه تعمیرات، تجهیزات و نوسازی مدارس کمک گرفتیم که اخیرا نیز حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای تجهیز مدارس دشتی و تنگستان گرفته و تصویب کردیم.