کد خبر:10061
پ
IMG-20190923-WA0057

گفتگو با دارنده سه رتبه برتر کنکور در منطقه ۳

سکینه حیدری نسب: درخشش دانش آموزان دیاری که تاریخ آن را مهد علم٬ ادب و فرهنگ جنوب کشور می شناسد٬ در عرصه های مختلف فرهنگی٬ علمی٬ ادبی٬ هنری و … هیچگاه دور از ذهن نبوده و به حول و قوه ی الهی نخواهد بود. همانطور که امسال نیز چنانکه انتظار می رفت٬ پس از اعلام […]

سکینه حیدری نسب: درخشش دانش آموزان دیاری که تاریخ آن را مهد علم٬ ادب و فرهنگ جنوب کشور می شناسد٬ در عرصه های مختلف فرهنگی٬ علمی٬ ادبی٬ هنری و … هیچگاه دور از ذهن نبوده و به حول و قوه ی الهی نخواهد بود.

همانطور که امسال نیز چنانکه انتظار می رفت٬ پس از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری ۱۳۹۸ کشور شاهد درخشش بسیارخوب جوانان عزیز و مستعد شهرستان گوهرخیز دشتی در این عرصه بودیم؛ طبق اطلاعات دریافتی تا کنون حدود ۱۵ نفر تنها در رشته های پزشکی و دندانپزشکی پذیرفته شده اند و بخشی دیگر نیز موفق شده اند کرسی سایر رشته های دانشگاه های مطرح کشور نظیر علوم قضایی تهران٬ مهن۳دسی شیمی صنعتی شریف٬ شهید رجایی تهران و … را تصاحب کنند.

 

در میان این همه دختران و پسران مستعد جوان و برومند دیار عزیزمان دشتی٬ کسی که توانست در اولین مرحله کنکور درخشش بیشتری را از خود نشان داده و حتی می توان گفت برای اولین بار در سطح شهرستان موفق شد در سه رشته مختلف شرکت کرده و در هر سه رشته رتبه تک رقمی کنکور سراسری ۹۸ را از آن خود نماید کسی نیست جز اصغر قائدی.

فرزند با استعداد و پرتلاش دیار عالم خیز دشتی در مرحله اول کنکور سراسری ۹۸ با یاری خداوند متعال و درایت و پشتکار توانست رتبه ۱ گروه آزمایشی زبان های خارجه٬ رتبه ۲ گروه آزمایشی هنر و رتبه ۹ گروه آزمایشی علوم تجربی را با قاطعیت تمام تصاحب نماید.

 

اصغر قائدی جوان متواضع٬ کوشا و سربلند همدیارمان نه تنها در زمینه های علمی از ابتدا موفق و سرآمد بوده و توانسته همواره جزو اولین ها باشد٬ بلکه در سایر حوزه ها نیز حرف اول را می زند و اهالی محل او را به عنوان قاری قرآن مسجد محل خود می شناسند‌‌.

ایشان در زمینه قرآن در شاخه های مختلف٬ از جمله قرائت قرآن٬ تفسیر قرآن و نهج البلاغه فعالیت دارد و به گفته خودشان بهترین عملکردشان در رشته ی نهج البلاغه تاکنون٬ کسب رتبه ی ۴ کشوری در مسابقات قرآن٬ عترت و نماز دانش آموزان سراسر کشور بوده است.

اما این روزها پس از اعلام نتایج انتخاب رشته ی دانشگاه ها مساله ای که برای همگان قابل تامل و غیرمنتظره بود٬ این است که چرا اصغر قائدی با وجود اینکه توانسته است صاحب رتبه های تک رقمی در سه رشته مختلف باشد٬ اما در رشته علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پذیرفته شده است؟!

پاسخ به این سؤال و آشنایی بیشتر با شخصیت ارزشمند این جوان متدین و عزیز ما را بر آن داشت تا ساعتی را با ایشان به گپ و گفت بنشینیم که در ادامه می خوانید؛

 

ابتدا کمی در مورد خودتان و خانواده تان بگویید؛

اصغر قائدی هستم، البته به تازگی اسمم را به «رضا» تغییر دادم، متولد بوشهر هستم. پدرم معمار بود و فوت شد٬ مادرم نیز خانه دار است. ما یک خانواده ۱۰ نفره هستیم. در حال حاضر ساکن خورموج هستیم. پدرم متولد و بزرگ شده خورموج بود اما اصالتا اهل چارک بوده اند و مادرم اهل روستای درازی است.

در چه مدرسه ای درس خواندید؟ (دولتی یا غیردولتی)

در تمام طول تحصیل در مدارس دولتی کسب علم کرده ام. دوره ابتدایی در دبستان شهید کللی، دوره راهنمایی در مدرسه نمونه آزادگان و دوره دبیرستان در مدرسه استعدادهای درخشان شهید بهشتی بوده ام.

 

از چه زمانی به طور جدی مطالعه برای کنکور را آغاز کردید و آیا برنامه ریزی خاصی داشتید؟

از تابستان گذشته کارم را آغاز کردم و این تلاش در ۴ ماه مانده به آزمون سراسری به اوج خودش رسید. بله؛ من برای تمام اوقات زندگی ام برنامه ریزی دارم و هر کاری را دقیقا سر جای خودش انجام می دهم؛ به عبارت دیگر برنامه ریزی من یک برنامه ریزی جامع هست که مطالعه کردن هم جزئی از این برنامه جامع است.

 

چند ساعت در روز درس می خواندید؟ از این همه مطالعه خسته نمی شدید؟

حداقل ۸ ساعت و در ماه های انتهایی به ۱۰ ساعت هم می رسید. خیر؛ من از مطالعه کردن لذت هم می برم چون صرفاً برای حفظ کردن و رد کردن آزمون سراسری مطالعه نمی کردم بلکه برای دانستن و افزایش آگاهی مطالعه می کردم و از تحلیل مطالب لذت هم می بردم! در حال حاضر هم مطالعه غیردرسی دارم.

 

آیا در آزمون های آزمایشی کنکور هم شرکت کردید؟

خیر _ از مخالفان سرسخت این مؤسسات هستم٬ به این دلیل که به افزایش علم دانش آموزان لطمه وارد می کنند و آسیب زا هستند! من به صورت غیرمستقیم تمرین می کردم. تمرین کردن هم برای رسیدن به نتیجه لازمه اما من ماهیت این مؤسسات را تایید نمی کنم.

 

در چه رشته ای قصد دارید ادامه تحصیل دهید و در کدام دانشگاه کشور؟

ان شا الله احتمالا پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

مهم ترین عامل موفقیت شما در کنکور چیست؟

من تمام محاسبات لازم را انجام دادم، نقشه راه را تهیه کردم و متناسب با آن برنامه ریزی کردم، این برنامه ریزی را اجرا کردم و تا جایی که ممکن بود تمام تلاش خودم را کردم؛ بعد از همه این موارد به خدا توکل کردم و نتیجه را به خودش سپردم. دعای اطرافیان به خصوص مادرم بسیار مؤثر بود.

 

طی این مدت تفریح هم می کردید؟ آیا در جمع خانواده هم بودید یا فقط مطالعه و کتاب
بله _ تفریح هم می کردم و در جمع خانواده هم بودم؛ به عبارت دیگر هر کار من سر جای خودش بود و مطالعه هم جزئی از این برنامه بود.

 

روز کنکور استرس و نگرانی هم داشتید؟
روز آزمون آرام بودم و شرایط طبیعی بود. البته مقداری استرس و نگرانی طبیعی هست اما استرس بیش از حد مخرب و آسیب زاست.

 

موقع تست زدن وقت کم نیاوردین؟
خیر _ وقت کم نیاوردم و به آن چیزی که مد نظرم بود رسیدم.

 

اگر استرس نداشتین این آرامش رو چگونه کسب کردید؟
من تمام محاسبات و تلاش خودم را کرده بودم و می دانستم چه اتفاقی قرار است بیافتد بنابراین نتیجه برام هیچ اهمیتی نداشت پس بر خدا توکل کردم و آرام کارم را انجام دادم.

 

آیا مشاور خصوصی هم داشتید برای کنکور؟
خیر _ من خودم مشاور خودم بودم و کارهایی را که باید انجام بدهم می دانستم و برای خودم یک طرح جامع ریختم. به نظر من بهترین مشاور برای افراد خودشان هستند٬ چون شرایط خودشان را بهتر تحلیل می کنند هر چند وجود یک راهنمای باتجربه و کاربلد می تواند بسیار کمک کننده باشد اما کار اصلی را خود افراد باید انجام دهند.

 

یکی از مشکلات امثال شما که داوطلب کنکور هستند انرژی های منفی است که از سوی بعضی افراد شامل حالشان می شود. آیا شما هم این مشکل داشتید؟

بله _ طبیعتا ممکن است اطرافیان چنین روحیه ای را منتقل کنند اما من بی توجه بودم و این موارد را نادیده می گرفتم و به اصطلاح «پوستم کلفت تر از این حرف ها بود»

 

نظرتان در رابطه با تاثیر ارتباط با خدا در این زمینه بفرمایید؛

خب من در ابتدای کار نیت و انگیزه ام را مشخص کردم، بعد از آن تمام محاسبات لازم را انجام داده و نقشه راه را ترسیم کردم و یک برنامه جامع خوب برایش تهیه کردم٬ سپس تمام تلاشم را انجام دادم؛ بعد از همه این کارها توکل بر خدا کردم و نتیجه را به خودش واگذار کردم تا هر چه به صلاح است رقم بخورد؛ قطعا ارتباط با خدا و برای خدا کار کردن باعث می شود مسیر هموار شود و حضرت حق راه حل در ذهن انسان می کارد و نیروی کمکی می فرستد! اما باید دقت داشته باشیم که توکل به خدا آخرین مرحله کار است و قبل آن ما باید تمام محاسبات لازم را انجام داده باشیم٬ از عقلمان به درستی استفاده کرده و پس از آن خدا به تلاش ما برکت می دهد. متاسفانه عده ای توکل بر خدا و ارتباط با او را جایگزین تنبلی و ندانم کاری خودشان می کنند که قطعا این توکل مؤثر نخواهد بود.
«گر توکل می کنی در کار کن/ کشت کن پس تکیه بر جبار کن»

بیشتر بخوانید
سید کوچک؛ فرهیخته و اندیشمندی بزرگ

 

این روزها یکی دیگر از مشکلات جوانان و داوطلبان کنکور استفاده بیش از حد از تلفن همراه است. شما از تلفن همراه هم استفاده می کنید؟ بیشتر در چه زمینه ای از آن استفاده می کنید؟
بله _ من از گوشی هوشمند و فناوری استفاده می کنم و برای پژوهش و جستجو و مطالعه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، علمی و… از آن بهره می برم اما به صورت کنترل شده٬ و برای فعالیت های مفید. هر چیزی حد و اندازه ای دارد که اگر از چهارچوب خودش خارج شود ویرانی به دنبال می آورد. متاسفانه استفاده بی رویه و نادرست از گوشی همراه و یا هر فناوری دیگر باعث می شود وقت زیادی از دانش آموزان به هدر رود و علاوه بر آن آسیب های جسمی و روحی بعضا جبران ناپذیر به این عزیزان وارد شود. توصیه جدی می کنم که قبل از نابود شدن٬ گوشی همراه خودشان را مدیریت کنند.

 

لطفا معدل کتبی نهایی سال سوم و درصدهای کنکورتان را بفرمایید؛
معدل: ۱۹/۳۷

گروه علوم تجربی:
ادبیات: ۶۵
زبان عربی: ۸۵
دین و زندگی: ۹۲
زبان انگلیسی: ۷۵
زمین شناسی: ۵۰
ریاضی: ۷۵
زیست شناسی: ۷۵
فیزیک: ۷۲
شیمی: ۷۰

 

نقش خانواده و معلمان خود در کسب این موفقیت را چگونه ارزیابی می کنید؛
خانواده و مدرسه تمام تلاش خودشان را کردند و در ایجاد پشتیبانی و روحیه مؤثر بودند. تشکر ویژه می کنم از خانواده، برادران و خواهرانم که به من روحیه دادند و مادرم که با تمام توانش امکاناتی را در اختیار من قرار داد و دعای خیرشان پشت سرم بود. همچنین از تمام عوامل دبیرستان شهید بهشتی به خصوص مدیریت ایشان که در تمام این سال ها چراغ سبز نشان دادند و امکانات لازم را در اختیار گذاشتند و همچنین تمام عوامل مراکز تحصیلی که در سال های گذشته در آنجا کسب علم کرده ام.

 

آیا شما هم عقیده دارید که کنکور سرنوشت افراد را تغییر می دهد؟
خیر _ به عقیده من سرنوشت انسان ها را انگیزه ها و اراده هایشان تغییر می دهد. کنکور نیز یکی از راه های پیش روی افراد است که بعد از آن مسیر جدیدی را به روی افراد می گشاید. راه های بسیار دیگری هم وجود دارد. مهم همت٬ اراده و شایستگی در وجود افراد است. افراد بسیاری بوده اند که از پل کنکور با موفقیت عبور کرده اند اما هم اکنون زمین خورده اند چون همت لازم را نداشته اند و بالعکس افرادی هم از پل کنکور عبور نکرده اند و هم‌اکنون موفق هستند.

 

آیا پیش بینی می کردید تا این حد موفق شوید و این رتبه رو کسب کنید؟
با توجه به میزان تلاشم٬ بله _ تا حدودی این پیش بینی را داشتم.

 

لطفا برای مخاطبان ما بفرمائید در چه رشته و دانشگاهی پذیرفته شدید؟
نهایتا تصمیم گرفتم علوم تغذیه رو در بوشهر انتخاب کنم و خدا رو شکر قبول شدم.

 

با توجه به اینکه در سه رشته رتبه تک رقمی داشتید و می توانستید هر رشته و هر دانشگاهی که خواستید انتخاب کنید؛ چرا رشته علوم تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را انتخاب کردید؟ و بفرمائید این رشته انتخاب چندم شما بوده؟
چون به این رشته علاقه داشتم؛ نقش بسیار مهمی در تامین سلامت جامعه دارد و کارآمد هست همچنین طول دوران تحصیل آن نیز مناسب است. _ این رشته را در اولویت گذاشتم٬ به دلیل شرایط خانوادگی و برای نزدیک بودن به خانواده بوشهر را انتخاب کردم.

 

در چه رشته ای قصد دارید ادامه تحصیل دهید؟
اگر منظورتان پس از تحصیلات عالی هست٬ هنوز تصمیم جدی در این باره ندارم.

 

چه هدف و انگیزه ای باعث شد که این همه تلاش کنید؟
من از دانستن لذت می برم و این دیدگاه باعث شده که خوب تلاش کنم. به عقیده من تمام علوم و زیست شناسی یک کلاس درس بزرگ توحید و خداشناسی است٬ به شرط اینکه بیننده توجه داشته باشد و این امر باعث جذابیت کار و تلاش مضاعف می شود. در این مسیر هم خودم و هم اطرافیانم رشد می کنیم.

 

توصیه تون به دیگر جوانان و کنکوری های آینده بفرمایید؛
توصیه ام به جوانان و کنکوری ها را در دو بخش عرض می کنم؛
بخش نخست٬ در باب کنکور: اول این که به کنکور هیچ بهایی ندهند و در حد خودش به آن نگاه کنند. کنکور صرفاً یک خطای بزرگ در نظام آموزشی ماست که سال هاست جا افتاده و قربانیان زیادی زیر چرخ دنده های آن سَلّاخی و مُثله شده اند. از این جهت دانش آموزان باید به کنکور صرفا به عنوان یک پل نگاه کنند که قرار است از روی آن رد شوند و از یک مرحله به مرحله دیگر وارد شوند. به هیچ وجه نباید خودشان را در کنکور و تست زدن محدود کنند بلکه باید افق دید بلندی داشته باشند. کنکور را باید در جایگاه خودش دید که آن جایگاه٬ یک پل موقت است.
بخش دوم٬ توصیه به دانش آموزان است که به صورت خلاصه عرض می کنم:
برای دانستن مطالعه کنید نه برای حفظ کردن؛ خلاق٬ پرسشگر و منتقد باشید تا از مطالعه کردن لذت ببرید. وقت خودتان را هدر ندهید و کار امروز را به فردا نیندازید. متعادل عمل کنید و اگر نمی توانید پله پله حرکت کنید٬ از افراط و تفریط بپرهیزید. از تجربه های افراد مجرب استفاده کنید و به نصیحت های آن ها گوش کنید و در پایان به طور جدی استفاده از گوشی های هوشمندتان را کنترل کنید چون در غیر این صورت راه به جایی نخواهید برد.

در آخر اگر هر صحبتی دارید بفرمایید؛
امیدوارم ان شا الله روزی با تلاش همه ما نظام آموزشی ما کاملا اصلاح شده و شاهد حذف شدن کنکور باشیم و این روز را با چشم خودمان ببینیم٬ چون افراد بسیاری در این مسیر آسیب دیده اند، دچار افسردگی، اضطراب و ناامیدی شده اند، حتی به بیراهه کشیده شده اند و فشارهای زیادی را به ناحق متحمل شده اند.
دانش آموزان و دوستان عزیزم! کشور ما در آینده به افراد دانا، هوشمند و کوشا برای رشد خودش احتیاج دارد و انسان های تنبل صرفاً سربار جامعه هستند٬ پس برای دانستن٬ مطالعه و تلاش کنید نه برای حفظ کردن٬ و در این راه از سرزنش هیچ سرزنش کننده ای نترسید و این ابیات را در لوح ذهنتان حک کنید:
«در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم/ سرزش ها گر کند خار مغیلان غم مخور
گرچه منزل بس خطرناک است و مقصد بس بعید/ هیچ راهی نیست کان را نیست ‌پایان غم مخور»
ان شا الله همه علم اندوزان موفق و سربلند باشند و شاهد رشد ایران عزیزمان باشیم.

از اصغر قائدی و خانواده گرامی ایشان که وقت گرانبهایشان را در اختیارمان گذاشتند سپاسگزاریم و از درگاه خداوند سبحان برایشان آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون را داریم.

کلیدواژه : کنکورگفتگو
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید