طهماسبی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی: کشاورزان خام فروشی نکنند. با احداث کارخانه روی تولیدات خود ارزش افزوده قرار دهند. باغ داران به هیچ عنوان از خارج از استان نهال وارد نکنند.
به گزارش خبرنگار خورموج نیوز٬ معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی در حاشیه سفر خود به شهرستان دشتی در جمع خبرنگاران، خطاب به کشاورزان گفت: کشاورزان خام فروشی نکنند. با احداث کارخانه و صنایع روی تولیدات خود ارزش افزوده قرار دهند. فرصت خوبی است که کشاورزان از وام های ۶ درصد سود و تسهیلات اشتغال فراگیر در روستاها استفاده نمایند.
محمدعلی طهماسبی با بیان اینکه به درخواست دکتر شهریاری، نماینده دشتی و تنگستان در مجلس و با هدف افتتاح چند طرح، به ویژه در زمینه آبیاری تحت فشار در دشتی وارد استان بوشهر شدند٬ افزود: در شهرستانی که ۹۸ درصد کشاورزی آن با آبیاری تحت فشار، و از ۶۴ هزار هکتار کشاورزی، فقط حدود ۱۴ هکتار به صورت دیمی و مابقی آبی بوده و کشاورزی پیشرفته دارند، بزرگترین دستاورد می باشد.
وی همچنین به باغ داران مرکبات نسبت به خرید نهال هشدار داده و اظهار داشت: در دو خطه شمال و جنوب کشور ۵ میلیون تن مرکبات تولید می شود که در منطقه جنوب لیموهای ترش و شیرین و پرتقال والنسیا دارای ناقل هایی هستند که قابلیت نگهداری آن ها در سردخانه خیلی کم است٬ بنابراین کشاورزان از خارج از استان نهال وارد نکنند.
وی با اشاره به اینکه مناطقی از رودان، میناب، جهرم و اسفار به جارووَک آلوده هستند، تاکید کرد: کشاورزان دقت کنند که فقط از نهالستان های معتبر و شناسایی شده نهال تهیه کرده و به هیچ عنوان از خارج از استان وارد نکنند، اگر نهال آلوده ای وارد استان شود همه باغات را نابود خواهد کرد و از دست دادن باغ مرکبات برای کشاورزان سخت بوده و درآمد زیادی از جیب آنان می گیرد.
طهماسبی با بیان اینکه ارتباط با اتحادیه اروپا و دستیابی به پایه ها و نهال های جدید بهتر شده خاطرنشان کرد: ایران با دارا بودن ۴۰۰ اقلیم بزرگ و کوچک و متنوع، ویترین گونه های مختلف دنیا می باشد. شهرستان دشتی استعداد خوبی در تولید بذر و نهال دارد و ایران در این زمینه به شدت نیازمند است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی عنوان کرد: ۳۶۵ نهالستان و نیز چند باغ مادری در زمینه هسته دارها مثل سیب و شلیل و… ایجاد شده اما کشاورزان حتما برای خرید نهال مشورت کنند. در زمینه خرما هم در فارس و لامرد به دلیل وارد کردن پاجوش از آن طرف آب٬ سوسک حنایی شیوع پیدا کرده و به سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان هم انتقال پیدا کرده که باغات را نابوده کرده است، بنابراین کشاورزان رعایت کنند تا به خود و دیگران ضرر نرسانند.