مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: حلقهگذاری پرندگان مهاجر تابستانگذران در استان بوشهر انجام شد.
به گزارش خورموج نیوز به نقل از مهر؛ حسین دلشب صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیتهای استان بوشهر برای حضور و زادآوری پرندگان اظهار داشت: ظرفیتها و زیستگاههای بسیار خوبی برای حضور و زادآوری و زندگی پرندگان در استان وجود دارد.
وی اضافه کرد: از زیستگاههای مهم پرندگان در استان بوشهر میتوان به جزیره نخیلو، جزیره خان و جزیره امالگرم در منطقه بردخون و جزیره هاله در شهرستان تنگستان اشاره کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به زادآوری پرستوهای دریایی کاکلی کوچک، پرستو دریایی پشت تیره و سلیم خرچنگخوار در جزیره نخیلو، بیان کرد: اگرت، پرستو و سلیمها از دیگر گونههای پرندگان استان بوشهر است.
وی با اشاره به آغاز مهاجرت این پرندگان از فرودینماه به استان بوشهر، خاطرنشان کرد: این پرندگان پس از پایان زادآوری و با پروازی شدن جوجه ها در شهریور ماه از این منطقه خارج می شوند.
دلشب ادامه داد: عملیات حلقه گذاری بر روی جوجههای پرندگان مهاجر تابستانگذران روزهای هفتم و هشتم مرداد ماه در جزایر نخیلو و ام الگرم انجام گرفت که بیشترین حلقه در جزیره نخیلو استفاده شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اضافه کرد: در جزیره نخیلو الصاق بیش از ۷۰۰ حلقه به جوجههای پرستو دریایی کاکلی کوچک و بزرگ و پرستو دریایی پشت تیره انجام شد.
دلشب گفت: خوشبختانه پس از چند سال که به دلیل حضور شغال در جزیره امالگرم پرندگان در این محل جوجهآوری نداشتند، در سال جاری تعداد مناسبی از پرستوهای دریایی کاکلی کوچک و بزرگ با توجه به امنیت ایجاد شده ناشی از مهار شغال، جوجه آوری داشته اند که امید است در سنوات بعد توسعه یابد.
وی بیان کرد: حلقه گذاری پرندگان بهمنظور شناخت بیشتر ویژگیهای زیستی و اکولوژیک آنها و در راستای اهدافی از جمله مشخص شدن سن و طول عمر پرندگان و همچنین تعیین مسیرهای مهاجرتی و تغذیهای و زادآوری آنها است.
جزیره نخیلو با مساحت حدود ۳۴ هکتار یکی از جزایر چند گانه پارک ملی دریایی دیر- نخیلو است که همه ساله پذیرای جمعیت زیادی از پرندگان مهم جوجه آور عمدتا از گونههای پرستو دریایی کاکلی کوچک و بزرگ، پرستو دریایی پشت تیره، پرستو دریایی گونه سفید و سلیم خرچنگخوار است.