منوچهری با بیان اینکه اعتبارات ملی تخصیص یافته برای دشتی حدود ۹ میلیارد تومان است٬ افزود: با پیگیری های شهریاری بیمه محصولات کشاورزی که طی ۲ سال پرداخت نشده بود٬ در همین سفر اخیر تخصیص را گرفتند و عنقریب کل طلبی که کشاورزان در کل استان دارند پرداخت خواهد شد.
به گزارش خورموج نیوز؛ مدیرکل جهاد کشاورزی استان بوشهر در نشست شورای اداری شهرستان دشتی با اشاره به اینکه دشتی دومین قطب تولید محصولات کشاورزی استان بوشهر می باشد٬ گفت: بیش از ۶۰ درصد سطح گلخانه های استان بوشهر در شهرستان دشتی است. همچنین حدود ۶۰ درصد نشای تولیدی استان در دشتی به عمل می آید.
منوچهری افزود: استان بوشهر بیشترین تولید نشای کشور را دارا می باشد که نزدیک به یک میلیارد نشا به صورت مکانیزه تولید شده و تولید عمده آن نیز در دشتی می باشد. قطب تولید گندم و غلات و سیفی جات که عمده آن گوجه فرنگی است٬ از حدود یکصد و ۲۴ هکتار گلخانه٬ حدود ۸۲ هکتار آن در دشتی می باشد.
وی با اشاره به اینکه اولین مجموعه در کشور و استان بودیم که برنامه های اقتصاد مقاومتی را به ستاد اقتصاد مقاومتی استان اعلام کردیم٬ عنوان کرد: سه اولویت اصلی در استان بوشهر توسعه گلخانه ها و کشت در محیط های کنترل شده و همچنین پرورش ماهی در قفس و میگوی متراکم می باشد.
وی اضافه کرد: در سال جاری اعتبارات استانی بخش کشاورزی٬ حدود ۴/۳ دهم میلیارد تومان است که هفتصد میلیون تومان از این با ایجاد یک بازارچه محصولات کشاورزی مرتبط است که در حال مبادله موافقت نامه می باشد٬ مابقی هم اعتباراتی بوده که در کمیته برنامه ریزی مصوب شده است.
منوچهری با بیان اینکه اعتبارات ملی تخصیص یافته برای دشتی حدود ۹ میلیارد تومان است٬ اظهار داشت: این میزان اعتبار قابلیت افزایش را دارد که بستگی به تلاش و فعالیت جهاد کشاورزی شهرستان دشتی در جذب اعتبارات آب و خاک دارد. ده میلیارد تومان هم به صورت متمرکز به سرمایه صندوق توسعه حمایت از بخش کشاورزی اضافه کردیم که تمام بخش ها را شامل می شود.
وی همچنین به طرح های بزرگ استانی اشاره و عنوان کرد: یکی از این طرح ها٬ طرح کاداس می باشد که حدود ۶۰ درصد در استان پیشرفت فیزیکی داشته و در نهایت منجر به صدور سند می شود و در حال حاضر از مشکلات اساسی است که با آن روبرو هستیم.
وی مساله دیگر را رفع تداخل اراضی عنوان کرد و افزود: در راستای ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید٬ با اجرای این طرح تقریبا پرونده کمیسیون های ماده ۵۶ در شهرستان ها بسته شده و مشکلات زمین بسیار کمتر شده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان بوشهر در ادامه به پرورش ماهی در قفس اشاره و بیان داشت: در حال حاضر حدود سه هزار و ۸۰۰ تن قفس آماده بهره برداری در دریا را داریم. در هر دوره٬ دو هزار تن هم در سد رئیسعلی دلواری که در حال بهره برداری است. برنامه ای برای تولید ۲۰ هزار تن ماهی در قفس داریم که به تقویت ذخائر دریایی ما بسیار کمک می کند.
وی افزود: علاوه بر برنامه های توسعه ای در استان٬ طرح های دو هزار و ۸۰۰ هکتاری و هفتصد هکتاری توسعه مزارع میگو در گناوه و بوشهر٬ اولین سایت یا شهرک کشاورزی پرورش میگو هم در حاشیه مند مطالعه شده که اعتبارات لازم منظور شده و امیدواریم که عملکرد این شهرک در واحد سطح٬ به بیش از ۳ برابر ارتقا پیدا نماید.
وی همچنین هم رسی محصول گوجه فرنگی خارج از فصل استان با ۴ استان دیگر در جنوب فارس٬ هرمزگان٬ سیستان و بلوچستان٬ کهنوج و جیرفت را از تهدیدهای این محصول عنوان و اظهار داشت: این مساله باعث می شود عرضه بیشتر از تقاضا شده و قیمت افت کند که خوشبختانه طی دو سال اخیر راه اندازی ۳ تا کارخانه ی صنعت تبدیلی٬ بخصوص رب گوجه فرنگی کمک زیادی به جمع آوری گوجه فرنگی های ضایعاتی و درجه سه شده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: امسال به دلیل اینکه مرزهای غربی و جنوبی کشور ایام بیشتری باز بوده قسمت عمده ای از گوجه فرنگی استان به کشورهای عراق و افغانستان صادر شده است که در مجموع با صادراتی که به روسیه و قطر صورت گرفته براساس گزارشات راهداری و گمرک٬ تاکنون حدود ۴۸ هزار تن محصول صادر شده است.
وی به نقش بسزای کارخانه های تبدیلی در استان اشاره و عنوان کرد: سه کارخانه ای که در بردخون٬ دلوار و دشتی هستند نزدیک به ۳۷ هزار تن گوجه فرنگی درجه سه استان را جمع آوری و سهم بسزایی در تنظیم بازار داشته اند. تاکنون حدود ۴۲۰ هزار تن گوجه فرنگی در استان برداشت شده و پیش بینی می شود یکصد و ۸۰ هزار تن دیگر نیز تا اردیبهشت ماه برداشت نماییم.
منوچهری با بیان اینکه همه دستگاه ها در بحث مدیریت آب باید همکاری نمایند تا از این بحران عبور کنیم تصریح کرد: همه باید کمک کنند تا بتوانیم الگوی کشت را در استان اجرا کنیم. از سه سال گذشته تاکنون در زمینه تنظیم سطح کشت در استان، بخصوص کشت گوجه فرنگی مؤفق شدیم دو هزار هکتار سطح زیر کشت را کاهش دهیم.
وی ضمن تاکید بر اینکه باید چاه های غیرمجاز تعیین تکلیف شوند گفت: از حدود ۱۳ هزار و ۷۰۰ حلقه چاه٬ حدود پنج هزار و ۸۰۰ تا غیرمجاز هستند که باید کنتور هوشمند حجمی بر روی تمام چاه ها مستقر شود تا میزان آب را مدیریت شده تحویل کشاورزان بدهیم. باید در بحث صرفه جویی در مصرف آب٬ بخصوص تجهیز مزارع و باغات به سامانه های نوین آبیاری را در دستور کار داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: طی ۴ سال گذشته سطح آبیاری تحت فشار شهرستان دشتی از ۲ هزار هکتار به ۶ هزار و پانصد هکتار افزایش یافته است. امسال در بحث مرمت و لایروبی قنوات٬ هم اعتبارات استانی داریم و هم اعتباراتی که کمیته برنامه ریزی شهرستان می باشد که جهاد کشاورزی شهرستان براساس اولویت بندی اقدام خواهد کرد.
منوچهری اضافه کرد: سود تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری که ابلاغ شده بین ۶ تا ۹ درصد و بدون سقف می باشد که استان سهم خوبی داشته و شهرستان می تواند تشکیل پرونده داده و معرفی نماید. اشتغال فراگیر که در بند (الف) و (ب) تبصره ۱۸ آمده هم ابلاغ شده و فرصت خوبی است برای اینکه از این اعتبارات برای توسعه گلخانه ها استفاده شود.
وی مساله سوخت کشاورزان را بسته به عمق چاه و توان موتور عنوان کرده و اظهار داشت: عمق چاه و توان موتور که تعریف شده عمدتا با عمق چاه و توان موتور هم خوانی ندارد٬ در نتیجه سوختی که حاصل می شود نسبت به سوخت مورد نیاز بسیار کمتر است که با مکاتباتی که انجام دادیم اصلاح خواهد شد.
وی اضافه کرد: به دلیل دو نوع بیماری خاص در باغات مرکبات هرمزگان٬ توسعه مرکبات به استان بوشهر شیفت داده شد که در حال حاضر باغات لیموترش شهرستان دشتی به شدت در حال توسعه می باشد. در منطقه دشت پلنگ تا حدود ۲ هزار هکتار افزایش سطح کشت داشته ایم که روز به روز در حال توسعه است اما در دریافت و انتقال نهال باید دقت شود بیماری هایی که در استان های فارس و هرمزگان است به استان بوشهر انتقال پیدا نکند.
وی با بیان اینکه در بحث نخیلات استان رویکرد ما تغییر ارقام و نوسازی باغات است که باید باغات به ارقام تجاری و بازار پسند تجهیز شوند افزود: جاده های بین مزارع نیز از محل اعتبارات شهرستان اولویت بندی شده و در همین سال ۹۶ اجرایی می شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان بوشهر در پایان به پیگیری های دکتر شهریاری٬ نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در حوزه کشاورزی اشاره نموده و خاطرنشان کرد: دیدارهای ویژه دکتر شهریاری با وزیر جهاد کشاورزی باعث شد بسیاری از مشکلات کشاورزان استان بوشهر حل شود. بخصوص با پیگیری های شهریاری بیمه محصولات کشاورزی که طی ۲ سال پرداخت نشده بود٬ در همین سفر اخیر تخصیص را گرفتند و عنقریب کل طلبی که کشاورزان در کل استان دارند پرداخت خواهد شد.
منوچهری اضافه کرد: با پیگیری های استاندار و نمایندگان اعتبارات آب و خاک ما از ۲۵/۴ دهم میلیارد تومان در سال گذشته به ۷۷ میلیارد تومان در سال ۹۶ رسیده که تاثیر بسیار خوبی در حوزه های مختلف جهت توسعه بخش کشاورزی خواهد داشت.
٬