کد خبر:4970
پ
شهریاری90

تحلیلی بر وضعیت سبد رأی سید کمال الدین شهریاری

در انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دهم در حوزه دشتی و تنگستان طیف اصولگرایان با کش وقوسهای فراوان بدلیل اینکه ناشی از شکستهای متوالی در چهاردوره گذشته و بد سرانجامی کاندید مورد نظرشان در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی بود و پاره ای از مسائل دیگر با اجماعی کامل بر روی شهریاری بصورت مطلق، به نتیجه غیر قابل تصور دست یافتند.

کاظم رضایی: در انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دهم در حوزه دشتی و تنگستان طیف اصولگرایان با کش وقوسهای فراوان بدلیل اینکه ناشی از شکستهای متوالی در چهاردوره گذشته و بد سرانجامی کاندید مورد نظرشان در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی بود و پاره ای از مسائل دیگر با اجماعی کامل بر روی شهریاری بصورت مطلق، به نتیجه غیر قابل تصور دست یافتند.

 

شهریاری در رزومه خود تمام مناصب سطح دو ملی (معاون وزیری) و سطح یک استانی مدیر کلی و نمایندگی مجلس را داشته است او که دانش اموخته دانشگاه تهران و دارای دکترای تخصصی شهرسازی ست از هیچکدام از مناصب دولتی اش کنار گذاشته نشده و حتی در دوره نمایندگی اش هر دوره بیش از دوره پیش رای آورده است. می توان نتیجه گرفت که او یا عملکرد مناسبی داشته یا توانسته بالادست هایش را به نحو بسیار مطلوبی اقناع کند. (در کسوت مسئول دولتی وزارتخانه اش و در کسوت نمایندگی موکلینش)


http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/07/%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B1%DB%8C10.jpg


مروری بر وضعیت حمایت از شهریاری توسط احزاب در قبل از انتخابات و بعد از انتخابات

 

دسته بندی های قبل از انتخابات و دسته بندیهای بعد از انتخابات

 

  • دسته بندیهای قبل از انتخابات:

الف) اصولگرایان:

شهریاری که به دعوت تعدادی از حامیانش و با شعار تغییر وارد کارزار انتخابات گردید. با سرعت زیادی هواداران سابقش را دوباره با وجود نگرانی های عمیقی که از وی داشتند احیاء و نهایتا همراه کرد رفته رفته خیل هواداران او که شاکله اکثریت مطلق آن اصولگرایان بودند تشکیل شد و این حلقه گسترده تر و درخواست دیدارها بیشتر و تبدیل به مطالبه از هسته مرکزی نزدیک به شهریاری شد. و همین امر بصورت کاملا خودکار و البته قدرتمندانه توانست باعث ائتلافی عمیق و گسترده در بین اصولگرایان برای او پدید آورد و نهایتا با یک کار سیستمی با کمی تاخیر  و فراز و نشیب در یک اتفاق قابل توجه ائتلاف سیستمی خود را برای شهریاری رقم بزنند. و می توان گفت تمام ارکان اصولگرایان به حمایت از شهریاری پرداختند. و در واقع بدون انفکاک معناداری به گزینه شهریاری رسیدند.

 

ب) اصلاح طلبان:

شروع زود هنگام شهریاری باعث تقویت و همبستگی در اردوگاه اصلاح طلبان شد. این همبستگی با ادامه دار شدن فعالیت و شناخت دقیق تر از شهریاری باعث گردید اصلاح طلبان خود را در معرض خود نقدی درون حزبی قرار دهند و در موضع خود بازنگری ایجاد کردند و با ورود این نظر فرآیند دوجبهه ای در اردوگاه اصلاح طلبان تشکیل شد و نهایتا منجربه دسته بندی درون حزبی شدند و به دو دسته حامیان شهریاری و مخالفان شهریاری رسیدند.

 

  • دسته بندی بعد از انتخابات:

الف) اصولگرایان:

اصولگرایان بعد از انتخاب شهریاری به عنوان نماینده مجلس دهم به ترتیب اهمیت، توقع حرکت قدرتمندانه و همه جانبه به سمت شعارش یعنی تغییر و همچنین عمل و عکس العمل های حزبی داشتند. شهریاری براحتی توانست توقع اول یعنی شعار تغییر را برآورده کند و امتیازات ممتازی را از دولت برای حوزه انتخابیه اش بگیرد که بعضا با آشنایی با وزرا و بعضا از طریق سئوال و شرکت در استیضاح ها بود(که بیان جزئیات از حوصله این نوشتار خارج است) اما توقع دوم توقع رفتارهای حزبی بود که شهریاری نتوانسته اقناع اصولگرایان را بدست آورد این وضعیت باعث ایجاد دو گروه در بین اصولگرایان گردیده که هردو گروه در عمل به شعار تغییرش اذعان دارند ولی در مورد برخورد سیاسی با دولت اقناع نشده اند. در یک جمع بندی از هر دو گروه از نظر نگارنده هر دو نمره قبولی به شهریاری می دهند شاید یکی بالاتر ویکی پایین تر و عملکرد او را تا الان به عنوان نماینده مردم قابل قبول می دانند ولی دلیلی هم نمی بینند که آشکارا هم انتقاد نکنند.

بیشتر بخوانید
جنس رد صلاحیت های آینده انتخابات مجلس شورای اسلامی

 

ب) گروه بندی اصلاح طلبان بعد از انتخابات:

برای شناخت گروه بندی و جهت گیری اصلاح طلبان و پیش بینی رفتاری آینده آنها لازم است یادآوری کنیم قبل از انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح طلبان به دو گروه حامیان شهریاری و مخالفان شهریاری تبدیل شده بودند وضعیت گروه اول که حامیان شهریاری ست در بعد از انتخابات و گذشت دو سال از نمایندگی اش نشان دهنده رضایت کامل از اوست هم به لحاظ عملکردی و حرکت به سمت شعارش یعنی تغییر است و هم از نوع تعاملش با دولت رضایت دارند و همچنان از او حمایت کرده و از نظر نگارنده حمایتشان نسبت به قبل از انتخابات جدی تر شده است ولی گروه دوم بعد از انتخابات بعد از شروع گفتمان درون حزبی و بررسی دقیق حرکات و رفتارهای شهریاری خصوصا نوع تعامل و برخورد با دولت خود به دو دسته تبدیل شده است که یک دسته به نتیجه ای که نهایتا نمره قابل قبولی به شهریاری می دهند و یک دسته هنوز شک و تردید دارند رسیده اند.

 

جمع بندی :

اگر اصولگرایان و اصلاح طلبان را به 5 دسته تقسیم کنیم صرفه نظر از ظرفیت اجتماعی آنها برای جلب اقناع افکار عمومی و همراهی مردم بنظر می رسد 4 دسته به شهریاری در شعار تغییرش و مشخصا توسعه منطقه نمره قابل قبول می دهند و یک دسته همچنان با دیده تردید می نگردند. و در مورد مشی تعامل و برخورد با دولت 3 دسته از 5 دسته رفتار و سکنات او را می پذیرند. و در جمع بندی نگارنده نمره قبولی شهریاری در 4 دسته از 5 دسته محرز است.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید