کد خبر:9585
پ
۸۲۷۹۶۰۷۹-۷۲۱۱۱۲۸۴
به گزارش خورموج نیوز؛

بی تدبیری مسئولین در سالیان گذشته؛ بی آبی و فرسودگی امروز شبکه توزیع آب دشتی

در سالیان اخیر با آغاز فصل تابستان دغدغه مردم برای تامین آب مصرفی بیشتر می شود. در شرایطی که استان بوشهر نیز همچون بسیاری از استان های کشور با مشکل کم آبی مواجه بوده و بی تدبیری مسئولان طی سالیان گذشته باعث شده تا استان بوشهر علیرغم دارا بودن حدود ۹۳۷ کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس، حدود ۹۰ درصد آب مورد نیاز خود را از استان های همجوار تامین کند.

سکینه حیدری نسب: در سالیان اخیر با آغاز فصل تابستان دغدغه مردم برای تامین آب مصرفی بیشتر می شود. در شرایطی که استان بوشهر نیز همچون بسیاری از استان های کشور با مشکل کم آبی مواجه بوده و بی تدبیری مسئولان طی سالیان گذشته باعث شده تا استان بوشهر علیرغم دارا بودن حدود ۹۳۷ کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس، حدود ۹۰ درصد آب مورد نیاز خود را از استان های همجوار تامین کند. می طلبد که مسئولین محترم با مدیریت در توزیع آب و مردم استان نیز در مدیریت مصرف و صرفه جویی در مصرف آب همت و توجه بیشتری داشته باشند.

 

در شهرستان دشتی فرسودگی شبکه های داخلی و بیرونی روستاها و شهرها در مناطق مختلف پس از سپری شدن مدت بیش از دو دهه در نتیجه ی عدم مسئولیت پذیری و بی تدبیری مسئولین در چندین سال گذشته و همچنین به علت پراکندگی و گستردگی روستاها و در نتیجه افت فشار آب در این مناطق باعث شده تا روستائیان در فصل تابستان در تامین آب مصرفی خود بیشتر از ساکنان شهرها دچار مشکل‌‌‌ کم آبی شوند که گاها نارضایتی و گلایه هایی نیز از طرف آنان در پی داشته و خواستار رفع این مشکل توسط مسئولین ذیربط باشند.

در همین راستا با اعضای محترم شوراهای اسلامی برخی روستاها و مدیریت محترم آبفای روستایی شهرستان دشتی به گفتگو نشستیم تا اقدامات و راهکارهای صورت گرفته برای حل این مساله را پیگیری نماییم؛

 

عضو شورای اسلامی روستای چارک دشتی در گفتگو با خورموج نیوز، با اشاره به اینکه بخشی از آب شرب روستای چارک از طریق خط کوثر و از استان کهگیلویه و بویراحمد و بخش دیگر آن از خط آب شهر خورموج تامین می شود، بیان داشت: در مجموع در فصل زمستان مشکل کمبود آب نداریم اما در تابستان و هم اکنون آب روستا وضعیت خوبی ندارد.

 

ابطحی در بیان علت کمبود آب در روستای چارک تصریح کرد: این روستا نسبت به روستاهای شمالی آن در سطح بالاتری واقع شده و آبی که از آنجا پمپاژ می شود سوختن پمپ ها و یا شکستن لوله ها را در پی داشته و مستلزم هزینه زیادی برای دولت شده است.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2019/05/123.jpg

 

وی اتصال مستقیم خط لوله آب روستا به شبکه آبرسانی خورموج و سپس توزیع آن به روستاهای شمال و جنوب را راهکاری برای رفع مشکل کمبود آب روستا عنوان کرده و افزود: ایجاد مخازن آب زمینی در کنار مخازن هوایی در روستاها نیز دیگر راهکار حل مشکل است که باید پمپ های آبی که روی مخازن نصب می شود از طریق باطری های آفتابی تغذیه کنند. البته این طرح مستلزم هزینه زیادی است اما می توان همین هزینه ای که در مقاطع کوتاه مدت صرف خرابی پمپ و لوله و … می شود، جهت توسعه مخازن زمینی و هوایی در روستاها صرف کرد.

 

وی با بیان اینکه با همین کیفیت آب شرب روستا راضی هستیم و اگر مشکل کمیت نباشد، مشکل کیفیت را می توان به گونه ای حل کرد، خاطرنشان کرد: پس از انجام بازدیدهای میدانی توسط مدیرکل آبفار استان و شهرستان مشخص شد خروجی پمپ های نصب شده بسیار ضعیف بوده و مقرر شد پمپ های بهتری با خروجی بسیار قوی نصب شود که بتوان فشار آب داخل شبکه را افزایش داد. همچنین بنا شده آبی از خط زایرعباسی به عنوان کمکی به شبکه داخلی روستای چارک وصل شود که کانال های آن حفر شده و لوله گذاری آن نیز تا طرف مدت ده روز آینده جهت اتصال آب به اتمام می رسد.

 

عضو شورای اسلامی روستای چارک بی نظمی در نوبت بندی آب روستا و در نتیجه عدم اطلاع از زمان دقیق قطع آب، نصب کمربندهای نامرغوب و در نتیجه هدررفت زیاد آب در زیر زمین، نرخ بالای آب و زیاد بودن تعرفه های آب با وجود مشکلات زیاد اقتصادی مردم را از دیگر مشکلات حوزه آبرسانی روستا برشمرد و افزود: باید به همان میزان که برای شبکه آبرسانی شهری ارزش قائل می شوند، برای روستاها نیز اهمیت داده با ادغام آب شهری و روستایی، آب در روستا و شهر با یک نرخ توزیع شود.

 

عضو شورای اسلامی شهر بادوله نیز با بیان اینکه آب شهر بادوله روزانه مقدار ۳۰۰ مترمکعب از طریق طرح خط محرم و بقیه آن از طریق چاه هایی که در شهر کاکی حفر شده تامین می شود، اظهار داشت: روزانه دو هزار و ۲۰۰ مترمکعب آب پمپاژ می شود که هزار و ۵۰۰ مترمکعب ورودی شهر بادوله بوده و بقیه آب برای روستاهای اطراف؛ تلخو، علی آباد و بابمنیر می باشد.

 

اصغر شیخیانی میزان جمعیت شهر بادوله را چهار هزار و ۲۰۲ نفر عنوان کرده و افزود: شهر بادوله بیش از هزار و ۲۰۰ نفر مهاجر شامل عشایر و اتباع بیگانه دارد که طبق این جمعیت و هزار و ۵۰۰ مترمکعبی که ورودی آب شهر است، سرانه برخورداری آب به میزان ۲/۸ می باشد.

 

وی سرانه مصرف شهروندان را میزان یک مترمکعب آب عنوان نموده و در اشاره به نحوه نوبت بندی اتصال آب شبکه داخلی شهر بادوله تصریح کرد: بعد از راه اندازی چاه دوم در حال حاضر آبرسانی در بادوله ۲۴ ساعته بوده و همه محله ها همزمان است.

 

شیخیانی با اشاره به اینکه محلات رستمی، شهیدبردستانی، شهیدشاکرپور و شهیدتوپال با افت فشار آب مواجه هستند، خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل باید آب طرح محرم به شبکه داخلی بادوله اضافه شود که در حال حاضر شهر بادوله و سه روستای زیرمجموعه روزانه فقط ۳۰۰ مترمکعب از طرح محرم گرفته و بقیه آب از چاه های شهر کاکی گرفته می شود.

 

وی به عدم رضایت شهروندان از آب شرب شهر و خرید آب تصفیه اشاره کرده و افزود: نبود نیروی کافی برای انجام خدمات شهر و فرسودگی شبکه دیگر مشکل آب شهر است که این شبکه حدود ۳۰ سال است که تعویض نشده و در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد فرسودگی دارد. تنها راه نجات از مشکلات حوزه آب، تعویض شبکه و اضافه کردن ورودی آب از طرح محرم است.

 

شیخیانی با بیان اینکه ورودی آب شهر پس از اضافه شدن آب چاه به مدار شبکه خوب است ولی شهر بادوله مهاجران زیادی دارد که باید فکری اساسی کرد، افزود: فرسودگی و ضعیف بودن لوله های آب و استفاده از لوله های ۲ اینچی به جای لوله ۴ اینچی در بعضی از کوچه ها که دارای ۵۰ انشعاب است باعث شده آب با فشار بسیار کم وارد منازل شده و بعضی از آن ها آب نداشته باشند.

 

عضو شورای اسلامی شهر بادوله در اشاره به اقدامات انجام شده جهت رفع مشکلات آب این شهر خاطرنشان کرد: تعداد دو حلقه چاه در شهر کاکی اضافه شد که یکی از چاه ها بعد از ۴۸ ساعت بهره برداری، آب آن شور شده و از مدار خارج شد. چاه دوم نیز بعد از تست گیری در حال حاضر چند روزی است وارد مدار شده و با مشکل شوری یا کمبود آب مواجه نشده و از آب آن استفاده می شود.

 

عضو شورای اسلامی روستای کردوان نیز در بیان وضعیت آب دهستان کبگان، جمعیت تمامی کردوان ها را حدود ۲۵۰۰ نفر عنوان کرده و بیان کرد: آب این روستاها از طریق خط لوله کوثر تامین می شود که طبق دستور اداره آب و نوبت بندی که شده از ساعت ۷ صبح تا ۱۹ بعد از ظهر آب این منطقه وصل می باشد، ولی متأسفانه در بعضی روستاها به ویژه روستاهای ساحلی کبگان، گلستان و لاورساحلی در طی روز حتی یک ساعت آب ها وصل نیست.

 

رضا کشاورز با بیان اینکه در ساعاتی که طبق نوبت بندی آب روستاهای دهستان کبگان وصل است، به دلیل افت فشار آب محلات بالایی روستاهای کردوان و زیارت شدیدا با قطعی آب مواجه هستند، افزود: با پیگیری هایی که انجام شده مسئولین می گویند تابستان مصرف آب بالاست و مشکل آب داریم.

بیشتر بخوانید
فرماندار: آب شرب برای فضای سبز گناوه استفاده نشود

 

وی با اشاره به اینکه آب این روستاها قابل شرب نیست و بیشتر مردم روستا از آب تصفیه استفاده می کنند، تاکید کرد: مردم به شدت از وضعیت توزیع آب ناراضی بوده و خواهان رسیدگی و پیگیری مسئولین هستند.

 

عصو شورای اسلامی شهرستان دشتی افزود: شورای اسلامی شهرستان دشتی و ریاست محترم آن آقای فقیه پیگیری هایی نسبت به این موضوع با مسئولین شهرستان انجام داده اند که امید است نسبت به این موضوع و مشکل بزرگ مسئولین محترم اقدامات لازم را انجام دهند.

 

رئیس آبفای روستایی شهرستان دشتی در گفتگو با خورموج نیوز، در پاسخ به مسائل مطرح شده توسط اعضای شوراهای مذکور با اشاره به اینکه در تاسیسات آب چاووشی جهت آبرسانی به روستاهای چارک، درازی و چاووشی از خط انتقال آب کوثر که ایستگاه پمپاژ آن در تنگستان واقع شده و خطی که از شبکه آب شهری به آن تزریق می شود کمک می گیریم، اظهار داشت: با مشکلاتی که برای خط قدیم خورموج به وجود آمده و با پیگیری های فرماندار محترم و بخشدار محترم در جلسه هفته قبل مقرر شد آبفای خورموج مقداری از آب شهر که به سمت تنگستان تزریق می شود به اندازه ای باشد که خاموشی پمپ ها را نداشته باشیم. همچنین برنامه ریزی کردیم پمپی متناسب با مصرف و مقدار آبی که داریم نصب شود که ارتفاع روستای چارک و روستاهای درازی و چاووشی را پوشش داده و افت فشار آب در این روستاها رفع شود.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2019/05/80386_145.jpg

 

مهندس عبدالله خدادادی اجرای خط انتقال آب از روستای میانخره تا چارک را دیگر اقدام انجام شده برای رفع افت فشار آب روستای چارک عنوان کرد که حفر کانال و حدود ۴۰ درصد عملیات آن صورت گرفته و افزود: با توجه به حفر یک حلقه چاه جدید در محدوده تاسیسات محمدآباد و مقدار آبی که برای روستاهای کوهپایه مند وارد آن خط می شود، از نقطه انتهای این شبکه که میانخره است یک خط انتقال به روستای چارک اجرایی خواهیم کرد که افت فشار آب در روستاهای زیرمجموعه تاسیسات چاووشی را برطرف نماید.

 

وی با تاکید بر اینکه برنامه زمان بندی آب به صورت کتبی در اسفندماه سال گذشته به دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاها اعلام کردیم، خاطرنشان کرد: در روزهای فرد، روستاهای چارک و چاووشی و روزهای زوج نیز با توجه به گستردگی و پهناور بودن روستای درازی فقط به آنجا آب وصل می شود که اگر ورودی آب بیشتر شود امکان دارد در کنار آن به روستاهای چارک و چاووشی که در نوبت نیستند نیز بتوانیم آب بدهیم.

 

مهندس خدادادی از دیگر عوامل افت فسار آب در بعصی از روستاها را عدم رعایت الگوی مصرف و صرفه جویی نکردن اهالی دانسته و بیان داشت: روستاییان ما باید برای مدیریت مصرف و صرفه جویی در مصرف اقدام کنند و گرنه با این حجم برداشت آب در برخی از روستاها، قطعا هر شبکه ای دچار افت فشار آب مواجه می شود. وزارت نیرو سرانه هر نفر را یکصد و ۴۰ لیتر اعلام کرده که ما با محاسبه دام های روستائیان ۲۵۰ لیتر برایشان در نظر گرفتیم که روزانه حدود ۳۰۰ مترمکعب می شود، چرا باید این روستا روزانه ۹۰۰ مترمکعب آب برداشته و روستای دیگری اصلا آب نداشته باشد.

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2019/05/2703424.jpg

وی اضافه کرد: سرانه مصرف ما در سه روستای چاووشی، چارک و درازی بالای ۵۰۰ لیتر در روز است که قطعا هر شبکه ای با این مقدار برداست آب با افت فشار مواجه می شود. ما مطابق با سهمیه جمعیت از خطوط کوثر و شبکه شهری آب دریافت می کنیم که درصدی نیز برای افت و هدررفت در نظر گرفته می شود.

 

خدادادی در تصریح افزایش نرخ آب بها که مطرح شده بود، عنوان کرد: نرخ آب بها مصوب کشوری بوده و برای تمام کشور الگوی مصرف، نرخ و آیین نامه دارد.

 

رئیس آبفای روستایی شهرستان دشتی با تاکید بر اینکه مساله آب شهر بادوله حدود ۲۰ روز پیش در استان بوشهر صورتجلسه شده و مدیریت آن از آبفای روستایی به شهری تحویل می شود، افزود: با توجه به نامه ای که مجدد به فرماندار محترم دادیم مبنی بر اینکه آب شهر بادوله شهری است و باید آبفای شهری آن را تحویل بگیرد اما هنوز آب را در اختیارشان گذاشته و بعضی مواقع شکستگی های خطوط انتقال و نواقصات حوزه آب را برطرف می کنیم.

 

خدادادی شهر بادوله را از جمله مراکزی عنوان کرده که با توجه به میزان جمعیت آن مصرف آن ها مازاد بر الگوی مصرف است، و بیان داشت: با توجه به خارج از مدار شدن دو حلقه چاه در حومه شهر کاکی در اواخر سال۹۷، در زمان کوتاهی اقدام به حفر دو حلقه چاه جهت رفع مشکل افت فشار و کمبود آب بادوله کرد.

 

وی با اشاره به اینکه دغدغه مشترکین از نظر کیفیت آب در شهر بادوله برطرف شده، تصریح کرد: در حال حاضر مشکلی از بابت فشار و تامین آب در شهر بادوله نیست. شبکه شهر بادوله به دلیل قدمت زیاد دارای فرسودگی و در پی آن هدررفت آب می باشد که باید در برنامه مطالعاتی نوسازی شبکه قرار گیرد.

 

خدادادی خاطرنشان کرد: امور آبفای روستایی شهرستان در راستای پایداری وضعیت آبرسانی در شهر بادوله و روستاهای اطراف در حال جانمایی جهت حفر چاه دهانه گشاد می باشد.

 

رئیس آبفای روستایی شهرستان دشتی همچنین از تخصیص اعتبارات بسیارخوبی از محل سفر ریاست جمهوری با پیگیری های دکتر شهریاری نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و جناب نادری فرماندار محترم دشتی برای نوسازی شبکه آبرسانی دهستان کبگان خبر داد و اظهار داشت: با توجه به اینکه منبع تامین آب دهستان کبگان از خط کوثر و چاه های سنا می باشد، به دلیل کم شدن سطح آب دو حلقه چاه در روستای سنا، در نتیجه پمپاژ تاسیسات حسین زائری نیز در بعضی از زمان ها بعلت کمبود آب از مدار خارج می شود که با توجه به طولانی بودن مسیر خط انتقال از تاسیسات حسین زائری تا تاسیسات پمپاژ نوار ساحلی مقدار کمی آب در مخزن ذخیره شده و باعث خاموشی پمپاژ و افت فشار و گاها قطع آب در شبکه می گردد که جهت برطرف نمودن مشکل در حال کف شکنی دو حلقه چاه هستیم که یک مورد آن تمام شده و دیگری با تمام سرعت در حال اتمام می باشد.

 

وی با بیان اینکه با وارد شدن این دو حلقه چاه در مدار مشکل خاموشی پمپاژ و کمبود آب نوار ساحلی کبگان مرتفع می گردد، تاکید کرد: مشترکین عزیز شهرستان دشتی حتما مدیریت مصرف و رعایت صرفه جویی را در دستور کار خود قرار دهند.

 

به گزارش خورموج نیوز، اخیرا پیرو سؤال دکتر شهریاری نماینده محترم مردم شهرستان های دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی از وزیر نیرو، نشست بررسی و حل مشکلات کم آبی شهرستان های دشتی و تنگستان و نوار ساحلی در دفتر معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب کشور برگزار شد که بر تسریع در تزریق و ابلاغ اعتبارات کاهش هدررفت آب و ترمیم خطوط شبکه، تکمیل مخازن و تامین منابع پایدار آب و آغاز عملیات اجرایی آب شیرین کن های ۷۵۰۰ مترمکعبی نوار ساحلی و ۵۰۰۰ مترمکعبی دلوار تاکید شد. همچنین با پیگیری های فرماندار محترم، نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و مدیر محترم آبفای روستایی شهرستان دستی با حفر حلقه های چاه در محل تاسیسات آبرسانی مناطقی از شهرستان دشتی که با افت فشار آب مواجه بودند، مشکل کم آبی آنان رفع خواهد شد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید