به گزارش خورموج نیوز به نقل از سپاس؛ بهبود کیفیت پخت نان در دلوار سالها است از سوی مسئولان وعده داده می شود ولی با این وجود شهروندان دلواری معتقدند تفاوتی در کیفیت نان حتی در بلندمدت مشاهده نمیشود.
در سبد خانوار، نان یکی از اصلی ترین کالاها است و به عنوان مهمترین غذایی مصرفی مردم محسوب و این فرآورده همواره بیشترین سهم را در هرم غذایی و بخش جدایی ناپذیر سفره ها و نقش عمده ای در سفره خانواده ها داشته و دارد، اما کیفیت نان تولید شده دردلوار، مطلوب نیست و بخش زیادی از آن به ضایعات تبدیل می شود.
برخی از نانوایان و شهروندان شهردلوار می گویند: گندم و آرد مورد نیاز نانوایان کیفیت خوبی ندارد به همین علت نان تولید اغلب نانوایان این شهر مطلوب نیست.
شهروند دلواری افزود: بنده از نانواییهای مختلفی در سطح شهر نان سنگک و بربری و لواش تهیه کردهام و متأسفانه به جای نان، نانوا خمیر خشک شده به دست مشتری میدهند.
یکی دیگر از شهروندان دلواری اظهار داشت: زمانی نانوا صبح علیالطلوع به نانوایی میرفت و چند ساعت زمان صرف میکرد تا خمیر به درستی آماده پخت شود، اما در حال حاضر نانوا یک ساعت قبل از پخت کرکره مغازه را بالا میکشد و خمیر آماده نشده به تنور میرود.
یک شهروند دلواری هم در این رابطه گفت: نان پخت شده در نانوایی های دلوار ماندگاری ندارد و فقط می توان آن را به شکل تازه مصرف کرد با توجه به این که تعداد اعضای خانواده ما زیاد است خرید نان برای ما مشکل و دشوار است.
یک شهروند سالخورده در این زمینه در پاسخ به این سؤال که به نظر شما علت این بی کیفیتی نان چیست به خبرنگار ما گفت: نان نانوایی های دلوار مثل لاستیک است و قابل خوردن نیست زیرا وقتی آن را می جویم فکم درد می گیرد انگار دارم آدامس می جوم و این حکایت تلخی است که موجب نارضایتی این مردم این دیارشده است.
برای بررسی جامع عوامل موثر در کیفیت نان دلوار با چند تن از نانوایان این شهر به گفت وگو نشستیم، آنان به اتفاق از کیفیت آرد توزیع شده در بین نانوایی های شهرستان ناراضی اند و این مسئله را عامل اصلی نامرغوب بودن نان عنوان می کنند.
مسئول یک نانوایی در دلوار گفت: بعد از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها توسط دولت دهم تمام نانوایی های سطح کشور سهمیه آرد را بر حسب نیازشان تحویل می گرفتند اکنون نیز همین رویه برقرار است ولی در دلوار حدود 6 ماه است که به طور خودسرانه و سلیقه ای نانوایی ها را به دو دسته تقسیم کردند نانوایی قدیمی 280 کیسه و نانوایی جدید 150 کیسه که همین موضوع یکی از مشکلات پخت نان شده است.
گفتنی است که نانوایی سنگک در دلوار که بیش از یک سال نیست راه اندازی شده نیز بعلت نبود سهمیه آرد کافی سه ماه تعطیل شده است.
لازم است همه مسئولین شهرستان تنگستان و استان بوشهر در مورد کیفیت نامطلوب پخت نان در نانواییهای شهر دلوار و رفع نارضایتی شهروندان و این معضل همیشگی فکری و چاره ای بیاندیشند.