فرماندار دشتی گفت: در دو سال اخیر یک میلیارد ریال به دامپزشکی شهرستان اختصاص یافته است.
به گزارش خورموج نیوز به نقل از مهر، عبدالله نادری ظهر شنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات دامپزشکی شهرستان دشتی به نقش خطیر این سازمان درخصوص تامین بهداشت جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: کار مجموعه دامپزشکی حساس و مهم است و آثار آن در سلامت مردم می بینیم.
وی ضمن تقدیر از تلاشهای مجموعه دامپزشکی افزود: برابر گزارشات واصله نظارت دامپزشکی بر عرضه فرآوردهای دامی به نحو مطلوب در سطح شهرستان صورت می گیرد و کارشناسان دامپزشکی با حساسیت، دلسوزی این نظارت ها انجام می دهند.
نادری بر ضرورت انعکاس این فعالیت ها در سطح جامعه تاکید کرد و گفت: فعالیت های خیلی خوبی توسط این مجموعه در سطح شهرستان صورت می گیرد که می طلبد این خدمات شبانه روزی به نحو مطلوب برای مردم انعکاس داده شود.
فرماندار دشتی با بیان اینکه در دو سال اخیر یک میلیارد ریال به دامپزشکی شهرستان اختصاص یافته است، خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۰ درصد این اعتبارات تخصیص پیدا کرده است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دشتی نیز از پایان فاز سوم واکسیناسیون سراسری جمعیت دامی گاو و گوساله در دشتی خبر داد و گفت: در فاز سوم و سراسری واکسیناسیون جمعیت دامی گاو و گوساله واجد شرایط ، با برنامهریزی منظم و طراحی خط سیر و با دقت برای رعایت تمامی دستورالعملهای سازمانی و به همت پرسنل خدوم و کوشای دامپزشکی بخش دولتی و خصوصی، پوشش مناسبی از واکسیناسیون را انجام داده شده است.
احمد ایزدی افزود: در همین راستا بیش از هزار و ۲۰۰ رأس گاو و گوساله واجد شرایط در واحدهای دامی دشتی برعلیه بیماری تب برفکی واکسینه شد.
ایزدی بیان کرد: در سال ۹۷ این سومین فاز واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دامی گاو و گوساله واجد شرایط است که انجامشده است و جمعت دامی گاو و گوساله موجود در شهرستان که واجد شرایط واکسن بوده است نسبت به فاز دوم تعداد بیشتری است.
وی ادامه داد: فاز سوم واکسیناسیون رایگان تب برفکی جمعیت دامی گاو و گوساله واجد شرایط با استفاده از پتانسیل دو اکیپ ویژه واکسیناسیون بخش دولتی و با همکاری یک اکیپ بخش خصوصی در شهرستان با موفقیت پایان یافت.
ایزدی اضافه کرد: بیماری تب برفکی، بسیار عفونی و بشدت واگیر میباشد که تقریباً تمامی دامهای زوج سم ازجمله گونههای نشخوارکنندگان اهلی نظیر گاو، گاومیش، گوسفند و بز مورد هدف ویروس عامل بیماری قرار میگیرند و این بیماری به لحاظ شدت خسارات اقتصادی ازجمله کاهش شدید تولیدات، مرگومیر در دامهای جوان و هزینههای بالای درمان بسیار حائز اهمیت است.
وی خاطر نشان کرد: دولت در قالب طرحهای رایگان پیشگرانه اقدام به پوشش سراسر واکسیناسیون و کاهش هزینههای احتمالی درمانی برای دامداران و حفظ سرمایههای بومی و ملی دامی میکند.
وی گفت: خسارتهای مالی و مهمترین و اساسیترین روش پیشگیری و کنترل بیماری تب برفکی بهکارگیری اقدامات بهداشتی و قرنطینهای است بهنحویکه از ورود ویروس دریک گله جلوگیری نماید و رعایت شرایط امنیت زیستی و قرنطینهای، افزایش اطلاع دامداران در خصوص بیماری و عدم خرید دام از مناطق آلوده، کنترل تردد افراد به دامداری، اخذ گواهی بهداشتی قرنطینهای در حمل و انتقال دامها، اجرای برنامه مناسب ضدعفونی و ضدعفونی وسایل نقلیه و همکاری در انجام واکسیناسیون در پیشگیری از ابتلای دامها به این بیماری نقش مهم و اساسی دارد.
ایزدی افزود: با توجه به اینکه نگهداری دام در روستاها بعد از کشاورزی، شغل دوم و منبع درآمد مردمان شریف روستانشین محسوب میشود، در راستای حفاظت از سرمایه بومی و ملی دامی و حفظ اشتغال پایدار در روستاها و حمایت و حفاظت از سرمایهگذاران این بخش از همه دامداران درخواست میشود با اکیپهای واکسیناسیون همکاری کرده و در صورت مشاهده علائم بیماری در دامها بدون فوت وقت دامپزشکی را مطلع کنند