کد خبر:5305
پ
دکتر بحرانی
در گفتگو با خورموج نیوز مطرح شد؛

هشدار شبکه بهداشت و درمان دشتی به کشاورزان

دکتر بحرانی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی: کسانی که سلامت عمومی جامعه را تهدید کنند، طبق ماده (۶۸۸) قانون مجازات اسلامی به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دشتی معرفی خواهند شد.

دکتر بحرانی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی: کسانی که سلامت عمومی جامعه را تهدید کنند، طبق ماده (۶۸۸) قانون مجازات اسلامی به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دشتی معرفی خواهند شد.

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی در گفتگو با خبرنگار خورموج نیوز با بیان اینکه انباشت، رهاسازی و استفاده از کودهای مرغی فله در زمین های کشاورزی زمینه را برای ایجاد عوامل بیماری زا مهیا می کند، اظهار داشت: کسانی که سلامت عمومی جامعه را تهدید کنند طبق ماده (۶۸۸) قانون مجازات اسلامی به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دشتی معرفی خواهند شد.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/07/%DA%A9%D9%88%D8%AF-%D9%85%D8%B1%D8%BA%DB%8C.jpg

 

دکتر اصغر بحرانی افزود: استفاده از کودهای مرغی فله در زمین های کشاورزی، علاوه بر انتشار بوی نامطبوع و تجمع حشرات که نارضایتی شدید ساکنین اطراف زمین های کشاورزی را در پی داشته، شرایط مساعدی نیز برای رشد و نمو و تکثیر حشرات و برخی عوامل بیماری زا را مهیا نموده است. این عوامل بیماری زا توسط باد، آب و پرندگان به سایر نقاط منتقل شده و علاوه بر آلودگی زیست محیطی، باعث بروز و شیوع بیماری های متعددی نیز می شوند.

 

وی مهم ترین دلیل استفاده کشاورزان از کودهای مرغی را فقیر بودن زمین‌های کشاورزی عنوان، و بیان داشت: کشاورزان به منظور جبران کمبودهای مواد آلی در زمین‌های خود، از این کودها استفاده می کنند که عدم آشنایی کافی کشاورزان منطقه با انواع مختلف کود و کاربردهای آن ها، عدم آگاهی از آثار سوء کودهای مرغی و همچنین بالا بودن قیمت برخی از کودها باعث شده تا آن ها از کودهای مرغی فله استفاده نمایند.

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی خطاب به کشاورزان دشتی توصیه نمود: کشاورزان می توانند کودهایی نظیر؛ کودهای مرغی پلیت شده و دارای بسته بندی بهداشتی، کود آلی ورمی کمپوست و کود حیوانی را جایگزین کودهای مرغی فله ای غیربهداشتی نمایند.

 

وی با اشاره به اینکه کود ورمی کمپوست سبک و فاقد هرگونه بو، عاری از تخم علف‌های هرز، حاوی میکروارگانیسم‌های هوازی مفید مانند ازتوباکتری ها، دارای میزان بالایی از عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی است، تصریح کرد: کود ورمی کمپوست به علت دارا بودن عناصر میکرومغذی مانند آهن، روی، مس و منگنز، دارا بودن مواد محرک رشد گیاهی نظیر؛ ویتامین‌ها به ‌ویژه ویتامین 12، قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی، عاری بودن از باکتری‌های غیرهوازی، قارچ‌ها و میکروارگانیسم‌های پاتوژن برای حاصل خیزی و باروری زمین های کشاورزی بسیار مناسب می باشد.

بیشتر بخوانید
مسافران نوروزی مواد خام دامی را از مراکز مجاز خریداری کنند

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/07/%D9%85%D8%B2%D8%B1%D8%B9%D9%87.jpg

 

دکتر بحرانی خاطرنشان کرد: کودهای مرغی چنانچه به صورت اصولی طبق دستورالعمل مربوطه در مبدا عمل آوری نشوند، عموماً مملو از عوامل بیماری زا (سالمونلا، کامپیلوباکتر و …) می باشد و سلامت ساکنین اطراف زمین های زراعی و کشاورزان را تهدید می کند.

 

وی در توصیه به کشاورزان شهرستان دشتی بیان داشت: کشاورزان عزیز سعی کنند جهت باروری و حاصل خیزی زمین ها از سایر کودهای جایگزین استفاده نمایند که سلامت خودشان و سایر مردم به مخاطره نیافتد. در صورتی که قبلاً کودهای مرغی فله را در کنار زمین های خود انباشت و دپو کرده اند، هر چه زودتر نسبت به پخش و مدفون سازی آن در زیر خاک و عمق مناسب اقدام نمایند.

 

دکتر بحرانی اضافه نمود: چنانچه کشاورزان توصیه ها را جدی نگرفته و رعایت نکنند، دهیار، اعضای شورای اسلامی و بهورز خانه بهداشت در روستای مربوطه تشکیل جلسه شورای بهداشتی روستا داده و برای آن راهکار و راه حلی پیدا کنند تا مخاطرات بهداشتی و زیست محیطی این مساله به حداقل برسد.

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی با بیان اینکه کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی و شبکه بهداشت و درمان دشتی نیز آمادگی دارند که در جلسات مرتبط شرکت نمایند، تاکید کرد: کسانی که سلامت عمومی جامعه را تهدید کنند٬ طبق ماده (۶۸۸) قانون مجازات اسلامی به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دشتی معرفی می شوند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید