کد خبر:6360
پ
IMG_20180816_114918_792
با حضور مسئولین و صاحب نظران صورت گرفت؛

نخستین نشست مجمع سلامت دشتی برگزار شد

نخستین نشست مجمع سلامت شهرستان دشتی با حضور جمعی از مسئولین شهرستان و معاونین دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، صاحب نظران و خیرین حوزه سلامت در شهر خورموج برگزار شد.

نخستین نشست مجمع سلامت شهرستان دشتی به ریاست نادری فرماندار دشتی و با حضور رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان، معاونین اجتماعی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دبیر مجمع سلامت استان، حجت الاسلام عبداللهی مسئول خیرین دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و حجت الاسلام طاهری امام جمعه موقت خورموج در راستای اجتماعی شدن سلامت و فرهنگ سازی برای مشارکت گسترده آحاد مردم به ویژه در سطح شهرستان دشتی برگزار گردید.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/08/photo_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B8-%DB%B0%DB%B8-%DB%B1%DB%B4_%DB%B1%DB%B3-%DB%B3%DB%B3-%DB%B4%DB%B0.jpg

 

فرماندار شهرستان دشتی در اولین نشست مجمع سلامت شهرستان دشتی اظهار داشت: در حوزه سلامت شهرستان دشتی در زمینه های بهداشت و درمان اقدامات خوبی صورت گرفته اما کافی نیست و نگاه دولت این است که بتواند مشارکت مردم را در کنار خودش داشته باشد که هدف از تشکیل مجمع سلامت نیز اجتماعی شدن سلامت و فرهنگ سازی برای مشارکت گسترده آحاد ملت می باشد.

 

عبدالله نادری با بیان اینکه سلامت صرفا سلامتی جسم نیست بلکه داشتن آرامش روحی و روانی اجتماع یکی از ابعاد مهم حوزه سلامت است، افزود: بیشترین آمار افسردگی در سطح استان بوشهر مربوط به دشتی می باشد که می طلبد بقیه دستگاه ها، تریبون ها و مؤسسات کمک کنند. ما باید برای ایجاد نشاط اجتماعی برنامه داشته باشیم. برنامه های شهرداری های خورموج و کاکی در ایام عید نوروز در این زمینه خیلی کمک کرد.

 

وی با اشاره به اینکه بالاترین رقم اعتبار در کمیته برنامه ریزی برای حوزه راه ها تعیین شده، تاکید کرد: اگر راه ها امن شود، مشکلات حوزه بهداشت و سلامت نیز کمتر می شود. تنها ۲۰ درصد مسائل حوزه سلامت مربوط به بهداشت و درمان بوده و ۸۰ درصد آن مربوط به حوزه های دیگر است که باید خطرات را کاهش دهیم.

 

نادری با اشاره به اینکه شهرداری ها ایجاد فضای سبز و توسعه پارک ها را در برنامه دارند، بیان داشت: برای کاهش افسردگی، که اولویت اول شهرستان است باید در کنار همه امکانات امید و انگیزه را در جامعه افزایش دهیم. باید سبک زندگی اسلامی ایرانی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است را در جامعه رواج دهیم. باید با زبان خود مردم مسائل را به خانواده ها آموزش داد.

وی تصریح نمود: امروزه فضای مجازی جای مهمی برای انتقال پیام هاست. در همه برنامه ها، مراسمات و دانشگاه ها فرهنگ درست زندگی کردن را به مردم آموزش دهیم.

 

نادری با بیان اینکه شهرستان دشتی مقام اول را در زمینه افسردگی دارا می باشد، خاطرنشان کرد: افسردگی، ناامیدی و خیلی مشکلات دیگر را در پی خواهد داشت که برای رفع آن باید به شهرداری ها و همه دستگاه ها طرح هایی داده شود.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/08/photo_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B8-%DB%B0%DB%B8-%DB%B1%DB%B4_%DB%B1%DB%B3-%DB%B3%DB%B3-%DB%B3%DB%B4.jpg

 

فرماندار شهرستان دشتی اضافه کرد: یکی از مزیت های دشتی ظرفیت بسیار خوب نیروی انسانی آن می باشد که در همه زمینه ها نیروی کارآمد، تحصیل کرده، پرتلاش و دلسوز را داراست و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

 

سند جامع سلامت شهرستان دشتی تدوین می شود

 

در این نشست همچنین رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی به عملکرد مدیریت سلامت همه جانبه شهرستان از ابتدای ابلاغ نظام نامه جدید سلامت اشاره، و بیان داشت: اقدامات انجام شده از ابتدای سال ۱۳۹۶ را می توان تشکیل اندیشگاه یا اتاق فکر سلامت شهرستان، تشکیل شورای پیام گذاران سلامت، تشکیل شورای پیام رسان سلامت، تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت، تنظیم و تعریف نیم رخ سلامت و تعیین مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت و احصای مشکلات و معضلات بهداشتی اولویت دار را در سطح دشتی برشمرد.

 

دکتر اصغر بحرانی در بیان اولویت های حوزه سلامت شهرستان دشتی تصریح نمود: نبود بازارچه ویژه عرضه آبزیان در شهرهای خورموج و کاکی٬ ازدیاد سگ های ولگرد٬ دفع غیربهداشتی فاضلاب منازل مسکونی٬ واحدهای تجاری٬ صنفی و صنعتی٬ نبودن برخی محورهای مواصلاتی شهری و روستایی که مورد تاکید ویژه فرماندار نیز می باشد٬ استفاده بی رویه کشاورزان از کودها و سموم کشاورزی٬ دفع غیربهداشتی پسماند شهرها و روستاها٬ بی نظمی صنوف آلاینده در سطح شهر٬ عدم بهسازی و استاندارد نبودن کشتارگاه دام شهر خورموج٬ کمبود وسایل و تجهیزات تیم ستاد بحران شهرستان جهت پاسخگویی سریع در زمان وقوع بلایا٬ عرضه غیربهداشتی مواد غذایی٬ آرایشی و بهداشتی در بازارچه های هفتگی دشتی به عنوان ۱۰ اولویت نخست حوزه سلامت شهرستان می باشد که به تصویب شورای سلامت نیز رسید.

بیشتر بخوانید
۹۳۰ میلیارد ریال پروژه عمرانی در دشتی افتتاح و اجرا می‌شود

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی از تدوین سند جامع سلامت شهرستان دشتی خبر داد و افزود: تنها ۲۰ درصد مؤلفه های سلامت بر عهده حوزه بهداشت و درمان بوده و ۸۰ درصد آن بر عهده سایر ارگان هاست که باید با ما مشارکت داشته باشند تا جامعه ای پویا و سالم داشته باشیم.

 

شاخص های سلامت خوب نیست

 

در ادامه این نشست معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر سلامت را از نگاه سازمان جهانی بهداشت؛ سلامتی جسمی٬ روحی٬ اجتماعی و معنوی تعریف نمود و اظهار داشت: سلامت معنوی اخیرا مورد پذیرش سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته و با این تعاریف ارگان های مختلفی باید دست به دست هم دهند تا سلامت جامعه حاصل شود.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/08/photo_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B8-%DB%B0%DB%B8-%DB%B1%DB%B4_%DB%B1%DB%B3-%DB%B3%DB%B3-%DB%B3%DB%B1.jpg

 

دکتر حیدر عزیزنژاد افزود: در زمینه ۲۰ درصد مؤلفه های سلامت که مربوط به حوزه بهداشت و درمان است با وجود تلاش هایی که شده هنوز ضعف هایی داریم که باید با تلاش بیشتر و مدیریت جهادی خدمات را ارتقا دهیم. در حوزه درمان بر اساس شاخص های سند چشم انداز ۱۴۰۰ در منطقه ای که قرار داریم از میان ۲۲ کشور حدودا رتبه دهم را داریم.

 

وی با بیان اینکه شاخص تخت بیمارستانی استان بوشهر در ابتدای طرح تحول سلامت٬ در سال ۹۳ به ازای هر یک هزار نفر به میزان ۰/۸ دهم و در کشور در همان سال ۱/۴ دهم بوده٬ خاطرنشان کرد: با اتمام بیمارستان های در دست اقدام استان این شاخص طی ۴ سال آینده از رقم ۲ عبور کرده و به ۲/۲ دهم خواهد رسید که در قیاس با گذشته پیشرفت خیلی خوبی بوده و باید قدردان باشیم. اما با این شرایط هنوز عقب هستیم که باید از منابع درست استفاده نموده و پاسخگوی نسل های آینده نیز باشیم.

 

دکتر عزیزنژاد عنوان نمود: ما در شرایطی در حال حاضر حدود ۹۰ هزار تخت در سطح کشور داریم که نیمی از آن ها بالای ۴۰ سال قدمت داشته و به ازای هر تخت بیمارستانی تعداد یک نفر نیز نیروی انسانی داریم که با چیزی که در سند چشم انداز هدف گذاری شده و به تصویب مقام معظم رهبری رسیده فاصله داریم.

 

معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر شاخص های سلامت را خوب ندانسته و بیان داشت: ۲۰ درصد مؤلفه های بهداشت و درمان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است که خدمات را افزایش دهد٬ اما ۸۰ درصد دیگر که خیلی مهم تر می باشد٬ بخشی از آن بر عهده خود مردم است که باید سبک زندگی را اصلاح نمایند و بخش دیگر مسائل اجتماعی نظیر؛ قاچاق کالا٬ بازارچه های محلی٬ اقتصاد کشور و ته لنجی و … است که راهبرد وزارت بهداشت این است که سلامت را اجتماعی نمائیم.

 

سالم ترین صنف و سازمان معرفی شود

 

رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر نیز بر اعلام یک اصل به عنوان اولویت سلامت شهرستان به وزارت بهداشت و درمان تاکید٬ و عنوان داشت: باید یک سند جامع امنیت غذایی تا پایان سال برای شهرستان دشتی تهیه شود.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/08/photo_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B8-%DB%B0%DB%B8-%DB%B1%DB%B4_%DB%B1%DB%B3-%DB%B3%DB%B3-%DB%B3%DB%B5.jpg

 

دکتر عیسی صفوی همچنین خواستار معرفی سالم ترین صنف و سالم ترین سازمان از لحاظ سلامت و بانشاطی پرسنل٬ محصول و کم ترین اثر سوء بر محیط زیست جهت الگوبرداری در سطح شهرستان دشتی شد.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/08/photo_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B8-%DB%B0%DB%B8-%DB%B1%DB%B4_%DB%B1%DB%B3-%DB%B3%DB%B3-%DB%B3%DB%B8.jpg

 

این مجمع با قرائت بیانیه و تقدیر از خیرین، مدیران و خبرنگاران حامی حوزه سلامت پایان یافت.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید