کد خبر:4502
پ
۲۰۱۸۰۵۲۶_۱۰۴۲۲۶
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهردر جمع خبرنگاران دشتی؛

معدوم شدن ۱۷ هزار قطعه مرغ بر اثر بیماری نیوکاسل در بوشهر/ عرضه مرغ زنده در استان بوشهر ممنوع است

بحرانی، مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر: دو میلیون و ۶۰۱ هزار و ۴۲۴ راس دام واکسیناسیون های استراتژیک و غیراستراتژیک در استان بوشهر صورت گرفت. محموله ای از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در چاهگاه دشتی کشف و معدوم شد. تعداد ۱۷ هزار قطعه مرغ در اثر بیماری نیوکاسل در بوشهر معدوم سازی شد. همه باید از فروش مرغ زنده در سطح جامعه جلوگیری کنیم و در صورت مشاهده به پلیس ۱۱۰ اطلاع داده شود.

بحرانی، مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر: دو میلیون و ۶۰۱ هزار و ۴۲۴ راس دام واکسیناسیون های استراتژیک و غیراستراتژیک در استان بوشهر صورت گرفت. محموله ای از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در چاهگاه دشتی کشف و معدوم شد. تعداد ۱۷ هزار قطعه مرغ در اثر بیماری نیوکاسل در بوشهر معدوم سازی شد. همه باید از فروش مرغ زنده در سطح جامعه جلوگیری کنیم و در صورت مشاهده به پلیس ۱۱۰ اطلاع داده شود.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر امروز در نشست با خبرنگاران شهرستان دشتی که به دعوت ایزدی سرپرست شبکه دامپزشکی دشتی برگزار شد، از واکسیناسیون‌های استراتژیک و غیراستراتژیک دو میلیون و ۶۰۱ هزار و ۴۲۴ رأس دام در استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد یک‌میلیون و ۹۱۹ هزار و سیصد و ۴۵ مورد واکسیناسیون استراتژیک و ۶۸۲ هزار مورد نیز به صورت غیراستراتژیک انجام شده است. همچنین ۵۴ هزار قطعه طیور صنعتی و ۴۵ هزار قطعه طیور بومی روستایی نیز واکسینه شده است.

مرتضی بحرانی از همراهی و آگاهی بخشی اصحاب رسانه دشتی قدردانی نموده و افزود: مهم ترین رسالت ما کنترل و پیشگیری از بیماری های دامی( طیور، آبزیان و …) بوده و مهم ترین راه کنترل بیماری ها افزایش آگاهی جامعه است.

وی با بیان این‌که مردم کمترین مطالبه‌گری را از جامعه دامپزشکی دارند، افزود: مصرف فراورده های سالم در جامعه و تغییر الگوی فراورده های خام دامی از طریق آگاهی بخشی عمومی امکان پذیر است. آسیب‌هایی که در این حوزه به جامعه انسانی می‌رسد آسیب‌های فراوانی است که متأسفانه آگاهی اجتماعی نسبت به کارکرد دامپزشکی در سطح پایینی قرار دارد.

بحرانی با اشاره به اینکه هرچند آگاهی مردم بیشتر شود، مطالبات و سؤال‌ها بیشتر خواهد شد و آن‌وقت فعالیت بیشتری می‌طلبد تا رضایتمندی عمومی بیشتری حادث شود، افزود: وظیفه ما در جامعه، حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌هاست. رسانه‌ها نقش مهمی در آگاهی مردم در سطح جامعه دارند و نقش این قشر در این راستا بسیار حائز اهمیت است که با آگاهی بخشی ممکن است جامعه از خیلی مخاطرات ایمن شده و جان تعداد زیادی افراد نجات یابد.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان اینکه مرغ از تولید تا سفره مردم تحت کنترل شبکه دامپزشکی قرار دارد به‌ شرط این‌که خود مردم همکاری کرده و مرغ زنده تهیه نکنند٬ عنوان داشت: محموله‌ای دارای بیماری فوق حاد پرندگان در ۵۶ قطعه مرغ زنده، بوقلمون، غاز و اردک که از شهرضا به روستای چاه‌گاه شهرستان دشتی حمل٬ و در جمعه بازار عرضه شده بود شناسایی و معدوم گردید.

بیشتر بخوانید
اعطای بیش از ۱۶ میلیارد تومان تسهیلات در قالب طرح های فراگیر ملی و روستایی و عشایری در دشتی/ تشریح برنامه های هفته کار و کارگر

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد از کنترل و پیشگیری از بیماری ها در فرآورده های پروتئینی بر عهده دامپزشکی بوده و مابقی از عهده دامپزشکی خارج است و به میزان آگاهی جامعه بستگی دارد، اضافه کرد: سالانه بیش از ۲۵۰ پرونده قضایی با هدف کنترل و نظارت بر سلامت مردم جهت متخلفان تولید و عرضه کننده مواد غذایی دامی تشکیل،  و تحویل مقامات ذی‌صلاح داده می شود.

بحرانی با اشاره به اینکه اداره کل دامپزشکی در سطح استان فعالیت و اقدامات بسیاری در حیطه وظایف خود انجام می‌دهد و از رسانه‌ها انتظار داریم مردم را از فعالیت‌هایی که این مجموعه انجام می‌دهند آشنا نمایند، افزود: طی سال جاری شاهد شیوع بیماری نیوکاسل در یکی از مرغداری‌های استان بوشهر بودیم که با ورود به موضوع، تعداد ۱۷ هزار قطعه مرغ آن معدوم‌سازی شد و امروز هیچ‌ مورد بیماری نیوکاسل در استان بوشهر وجود ندارد.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با تاکید بر اینکه همگی باید از فروش مرغ زنده در سطح جامعه جلوگیری نموده و پلیس گشت نیز در صورت مشاهده افراد خاطی را دستگیر و به مقامات قضایی تحویل دهد و مردم نیز به پلیس ۱۱۰ اطلاع دهند، خاطرنشان کرد: به تمام شهرداری‌های استان کتباً اعلام‌شده که مجوز فروش مرغ زنده در بازارهای هفتگی را صادر نکنند و هیچ فردی حق فروش مرغ زنده در بازارهای شهرهای استان را ندارد.

بحرانی از آماده‌سازی مزارع پرورش میگو در حوزه مسائل قرنطینه و حمل و پرورش لاروها خبرداد و گفت: مسائل بهداشتی آن به‌صورت ویژه پیگیری می‌شود ولی متأسفانه خیلی از بهره‌برداران کارها را برای روزهای آخر می‌گذارند که نهایتا به علت فرارسیدن فصل سرما یا گرما مشکلاتی پیش می آید.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر در پایان اضافه کرد: آماده‌سازی در سایت مند شمالی و جنوبی انجام‌شده و ۱۵ میلیون قطعه لارو در این سایت‌ها رهاسازی شده که در حال حاضر ۱۲ مرکز پرورش لارو در استان بوشهر فعال است و پیش‌بینی می‌کنیم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون قطعه لارو تولید گردد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید