نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی؛ طی این ۲۰ سال دوری من از مجلس، بحث مجلس و نمایندگی آن در دشتی و تنگستان به انحراف کشیده شده بود. موکلین و وکلا مطالبات و تعاملاتشان حول محور قوانین و اصولی که در قانون اساسی برای یک نماینده مجلس تعریف شده متمرکز نمی شد و وظیفه نمایندگی تعریف دیگری پیدا کرده و مطالبات و خواسته های مردم نیز تغییر شکل داده بود، بنابر این اولین تکلیف و وظیفه ای که برای خودم متصور بودم این بود که در واقع این قطاری که از ریل خارج شده بود را به مسیر اصلی خودش برگردانده و حتی الامکان جایگاه نمایندگی مجلس را به همان جایگاهی که در قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه مطرح شده قرار دهیم.
به گزارش خورموج نیوز؛ نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست پرسش و پاسخ با اساتید و طلاب حوزه های علمیه شهرستان دشتی، در تشریح هدف خود از ورود به مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طی این ۲۰ سال دوری من از مجلس، بحث مجلس و نمایندگی آن در دشتی و تنگستان به انحراف کشیده شده بود، اظهار داشت: طی این مدت دوری من از مجلس شورای اسلامی موکلین و وکلا مطالبات و تعاملاتشان حول محور قوانین و اصولی که در قانون اساسی برای یک نماینده مجلس تعریف شده متمرکز نمی شد و وظیفه نمایندگی تعریف دیگری پیدا کرده و مطالبات و خواسته های مردم نیز تغییر شکل داده بود، بنابر این اولین تکلیف و وظیفه ای که برای خودم متصور بودم این بود که در واقع این قطاری که از ریل خارج شده بود را به مسیر اصلی خودش برگردانده و حتی الامکان جایگاه نمایندگی مجلس را به همان جایگاهی که در قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه مطرح شده قرار دهیم.
سید کمال الدین شهریاری افزود: با تغییر نگرشی که نسبت به نمایندگی مجلس شورای اسلامی در جامعه و افکار عمومی ایجاد کردم، نگاه ها به این مساله عوض شده و دیگر آن سال های گذشته تکرار نخواهد شد. در این مدت ۲۰ سال که در مجلس نبودم بسیاری از امور و نیازهای حوزه ی انتخابیه من تعطیل شده و شهرستان های دشتی و تنگستان که طولانی ترین دوران نمایندگی یک نماینده را به طور مستمر در استان تجربه کرده بود علی رغم اینکه باید این مزیت تبدیل به یک فرصت و نقطه قوت برای دو شهرستان می شد، برعکس حتی جایگاه و رتبه خودشان را در میان ۱۰ شهرستان استان بوشهر از دست داده و قبل از ورود من به مجلس در حوزه هایی نظیر اشتغال شهرستان دشتی با نرخ بیکاری حدود ۱۵/۲ درصد و شهرستان تنگستان نیز با نرخ بیکاری حدود ۱۸/۱ درصد بالاترین نرخ بیکاری را در استان به خود اختصاص داده بودند.
وی با بیان اینکه بیمارستان زینبیه خورموج که من در دوره سوم و چهارم قانونگذاری که در مجلس بودم، اعتبار آن را گرفته بودم، بعد از من از لحاظ پزشک متخصص، تجهیزات و امکانات و فضای بیمارستان در حد یک درمانگاه عمل می کرد اما در حال حاضر کسانی که سه چهار سال پیش آن را دیده اند الان بهتر از من می توانند تشخیص دهند که چه اتفاقاتی افتاده و چه اقداماتی صورت گرفته است، در صورتی که در سال هایی که من در مجلس نبودم وضعیت اقتصادی، منابع درآمدی و بودجه دولت از وضعیت بسیار بهتری برخوردار بوده و از زمانی که من وارد مجلس شدم متاسفانه وضعیت اقتصادی دولت سال به سال خراب تر، اعتبارات کمتر و بودجه بسیار ناکافی شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در بیان پیگیری مشکلات روستاهای شهرستان به دعوت از معاون وزیر راه و شهرسازی و بازدید ایشان از محورهای مواصلاتی در روستاهای دشتی طی چند روز اخیر اشاره، و اظهار داشت: همه روز٬ هر هفته و همه ی سال مشکلات هر دو شهرستان به ویژه روستاها را پیگیری کرده و تمام تلاش خود را جهت تامین اعتبارات می کنم که البته اعتبار هم گرفته می شود اما به علت کمبود اعتبار، تخصیص داده نمی شود. در حال حاضر سعی داریم از جاهایی نظیر وزارت نفت برای جاده لاور شرقی بودجه تامین نماییم. آن چیزی که یک پروژه را در زمان برنامه ریزی شده به اتمام می رساند، تخصیص منابع است که اگر منابع تامین نشود کار به کندی پیش می رود.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در بیان تاخیر در بازدیدهای خود از شهرستان با بیان اینکه تمام وقتم صرف پیگیری مسائل شهرستان های دشتی و تنگستان و امور آب، برق، سد و … می شود،عنوان نمود: بیمارستان زینبیه خورموج که در دوره سوم و چهارم موفق به گرفتن اعتبار آن شدم، آن موقع برای گرفتن اعتبار آن این قدر دوندگی نکردم که الان برای تامین اعتبار درمانگاه تامین اجتماعی خورموج تلاش می کنم تا بتوانیم آن را احداث نماییم.
وی در اشاره به مساله گرانی اظهار داشت: از نظر اقتصادی وقتی همه چیز گران می شود اسم آن گرانی نیست بلکه تورم یا کاهش ارزش پول ملی است که متاسفانه با بالا رفتن نرخ یک ارز که ارز معتبری نیز می باشد، ارزش پول ملی ما کاهش یافته و در مقایسه با دو سه سال قبل ارزش آن نصف شده است.
شهریاری همچنین در رابطه با مخالفت خود با لوایح چهارگانه (FATF) تصریح نمود: لوایح چهارگانه مربوط به پول شویی، تامین مالی تروریسم، کنوانسیون پالرمو و عدم تامین مالی تروریسم بود که من به آن رای منفی دادم چون متاسفانه انقلاب و نظام ما از طرف دشمنان انقلاب و نظام مورد هجمه و فشار است. ما به مصوبات برجام و موافقت نامه هسته ای عمل کردیم که یک سری تعهدات را ما دادیم و یک سری تعهدات نیز جامعه بین المللی به ما داشت، اما طرف های مقابل ما به تعهدات عمل نکرده و رئیس جمهور آمریکا یک طرفه اعلام و از برجام خارج شد که عدم اجرای تعهدات توسط آن ها برای کشورمان مشکلاتی را ایجاد کرده و بالا رفتن نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی ما یکی از عوارض آن است.
نماینده مردم شهرستان های دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی افزود: کمبود درآمدهای ارزی دولت، فشار آمریکا بر کشورهای خریدار نفت از ما، همه ی این ها بر ما تحمیل شده و ما را در فشار قرار داده و این لوایح چهارگانه هم تقریبا چیزی شبیه به آن است، یعنی یک سری تعهدات در مراودات پولی و مالی برای ما ایجاد می کند اما ما مطمئن نیستیم که جامعه جهانی همان تعهداتی که آن ها نسبت به ما دارند، عمل کنند. حتی وزیر امور خارجه گفت:« من تضمین نمی کنم که با تصویب این لایحه از لیست سیاه مراودات مالی خارج شویم.» من نیز با این نگاه که احساس می کنم این مساله یک جاده یک طرفه است که تصویب آن برای ما یک سری تعهد و الزام را می آورد اما منافعی که باید٬ از این تعهدات نصیب ما نشده و ما متضرر می شویم.