کد خبر:8184
پ
۲۰۱۸۱۲۰۵_۱۹۴۰۵۰

بازدید فعالین اجتماعی و خبرنگاران شهرستان دشتی از روند کشتار مرغ در کشتارگاه های استان بوشهر/ ذبح طیور در کشتارگاه صنعتی کاملا بهداشتی و با نظارت ناظرین شرعی صورت می گیرد

در اقدامی از سوی دامپزشکی شهرستان دشتی، خبرنگاران این شهرستان، اعضای شورای شهرهای کاکی و بادوله و فعالین اجتماعی هر دو شهر با همراهی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتستان و سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی از روند کشتار طیور در کشتارگاه «بوشهر مرغ جنوب» در روستای چاه عربی از توابع شهرستان دشتستان بازدید نمودند.

در اقدامی از سوی دامپزشکی شهرستان دشتی، خبرنگاران این شهرستان، اعضای شورای شهرهای کاکی و بادوله و فعالین اجتماعی هر دو شهر با همراهی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتستان و سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی از روند کشتار طیور در کشتارگاه «بوشهر مرغ جنوب» در روستای چاه عربی از توابع شهرستان دشتستان بازدید نمودند.

 

به گزارش خورموج نیوز: سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی در حاشیه این تور بازدید با بیان اینکه این شبکه در راستای ارتقای سطح بهداشت عمومی و تامین و تضمین سلامت مواد خام دامی سفره های شهروندان در تلاش است تا نکات مهم بهداشتی را از طریق شیوه های مختلف به اطلاع عموم برساند، در بیان هدف اجرای این بازدید اظهار داشت: با بررسی دقیق چالش خرید و مصرف گوشت مرغ زنده خارج از کشتارگاه متوجه شدیم که شاید برخی برداشت ها یا شنیده های نادرست و اشتباه مسبب ایجاد برخی ذهنیت ها باشد لذا با هدف افزایش آگاهی و آشنایی با روند کشتار بهداشتی طیور در کشتارگاه مبادرت به برگزاری تور بازدید از کشتارگاه نمودیم تا افراد ذکر شده از نزدیک و گام به گام روند کشتار و آماده سازی بهداشتی لاشه طیور برای مصرف سفره های مردم را مشاهده نمایند. که در پایان بازدید نیز اصحاب رسانه بدون فوت وقت جزئیات را با استفاده از پتانسیل فضای مجازی و به صورت مصور برای اطلاع عموم نشر داده و انتظار داریم معتمدین نیز اقدام مشابهی برای اطلاع رسانی به مردم شریف داشته باشند.

 

احمد ایزدی در اشاره به نحوه صحیح ذبح طیور از لحاظ بهداشتی و شرعی تصریح نمود: کشتار طیور دارای چندین مرحله از جمله حمل با گواهی دامپزشکی به مقصد کشتارگاه، ذبح شرعی، نظارت دامپزشکی، خون گیری، پرکنی و در ادامه خروج قسمت های اندرونی غیرقابل مصرف و پاکسازی، خنک سازی و بسته بندی می باشد که در تمام کشتارگاه های مجاز دارای پروانه بهداشتی که از دامپزشکی استان به لطف وجود نظارت های مستمر دولتی و فعالیت دامپزشکان بخش خصوصی نکات بهداشتی در کشتار طیور انجام می گردد.

وی خاطرنشان کرد: شهروندان با اطمینان خاطر از مراکز مجاز فروش مواد خام دامی تحت نظارت ارگان های بهداشتی خریدهای خود را انجام داده و با عدم خرید از مراکز غیرمجاز یاریگر ما در تامین و تضمین سلامت سفره های خود باشند.

 

ایزدی تاکید کرد: کشتار طیور در ابتدا به صورت دقیق و تحت نظارت روحانی مستقر در کشتارگاه انجام شده و یک نفر دامپزشک به عنوان ناظر بهداشتی بر روند کشتار و آماده سازی لاشه طیور از ابتدا تا انتها نظارت مستمر دارد. همچنین یک نماینده از نیروهای دامپزشکی در تمام ساعات کشتار بر روند اجرای صحیح کارها نظارت نموده و با ارائه گزارش به دامپزشکی از بروز اشکالات احتمالی بهداشتی پیشگیری می نماید.

 

سرپرست دامپزشکی دشتی با تاکید بر اینکه این روند در تمام کشتارگاه های مجاز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان بوشهر صورت گرفته و در حال حاضر به لطف وجود نظارت های مستمر دولتی و فعالیت دامپزشکان بخش خصوصی نکات بهداشتی در کشتار طیور رعایت می شود، افزود: بدون تردید لاشه طیور کشتارگاهی از لحاظ بهداشتی قابل مقایسه با کشتارهای غیراصولی و غیربهداشتی در مراکز زنده فروشی و دوره گرد نیست. در مراکز غیرمجاز افراد فاقد کارت سلامت بهداشتی بوده، قابلیت ردیابی مرغ کشتار شده وجود نداشته و هیچ نظارتی بر روند کشتار انجام نمی شود. کشتار در چنین مراکزی در محیطی آلوده و با استفاده از کاردهایی که قیف های کثیف انجام شده است. از لحاظ زیست محیطی نیز خون می تواند عامل انتقال احتمالی بیماری باشد که در فضای کشتار به صورت غیراصولی از سلامت مرغ کشتاری نیز اطمینانی نیست.

 

وی از مدیریت و دامپزشک کشتارگاه، اداره کل دامپزشکی و رئیس دامپزشکی دشتستان جهت ایجاد فرصت بازدید تقدیر نموده و در توصیه به شهروندان تاکید کرد: شهروندان عزیز در خرید مرغ گرم و منجمد دقت کنند که ضمن دارا بودن بسته بندی مورد تایید دامپزشکی، توجه به تاریخ‌ مصرف و ظاهر مرغ نیز امری ضروری است. همچنین قطعات مرغ مثل ران و سینه که از قبل و بدون حضور مشتری آماده شده و فاقد بسته بندی و تاریخ مصرف می باشد مورد تایید نبوده و مجدد تاکید می‌شود از خرید پرندگان و مرغ زنده و گوشت مرغ غیرکشتارگاهی که توسط فروشندگان دوره‌گرد یا مکان‌های غیرمجاز عرضه می‌شود خودداری گردد.

بیشتر بخوانید
حضور دامپزشکان در جامعه نظیر اکسیژن ضروری است

 

ایزدی افزود: توصیه می شود در خرید گوشت قرمز تازه به دارا بودن مهر دامپزشکی بر لاشه‌ها در مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی توجه کرده و از مراکز غیرمجاز و لاشه های کشتاری خارج از کشتارگاه، خریداری نشود.

گوشت گرم به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود و در صورتی که لاشه دام بیرون از مغازه ها آویزان است از خرید آن اجتناب شود. گوشت‌های منجمد نباید همراه با خونابه عرضه شود.

در صورتی که قصد خرید گوشت چرخ کرده تازه را دارید، آماده سازی الزاما با حضور مشتری انجام شود و از خرید گوشت چرخ کرده تازه که از قبل آماده شده و یا گوشت چرخ کرده فریز شده بدون مشخصات تولید و انقضا پرهیز شود.

 

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی با اشاره به اینکه شهروندان می توانند موارد تخلف بهداشتی را به کارشناسان دامپزشکی شهرستان و بخش مربوطه اطلاع رسانی نمایند، بیان داشت: از ابتدای سال تا پایان آبانماه برای بیش از ۵۰۰ هزار قطعه مرغ تولید ‌شده در مرغداری های شهرستان توسط شبکه دامپزشکی دشتی به مقصد کشتارگاه های مختلف گواهی حمل بهداشتی _ قرنطینه ای صادر شده است.

 

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتستان نیز با بیان اینکه در کشتارگاه «بوشهر مرغ جنوب» روزانه به طور میانگین هفت هزار قطعه مرغ تحت نظارت بهداشتی مسئول بهداشتی کشتارگاه، نظارت عالیه شبکه دامپزشکی شهرستان، اداره کل دامپزشکی استان بوشهر و ناظر شرعی کشتار و بسته بندی انجام می گیرد، اظهار داشت: از این تعداد ٩٠ درصد آن به صورت گرم و با تاریخ انقضای ٧٢ ساعت بعد از تولید و ١٠ درصد آن به صورت منجمد و با تاریخ انقضای یک سال پس از تولید، و در خصوص قطعه بندی ها نیز با تاریخ انقضای ۹ ماه پس از تولید به واحدهای عرضه فرآورده های خام دامی ارائه می گردد.

 

فیصل ضرغامی با اشاره به اینکه عمده تولید کشتار در داخل استان و میزان اندکی در خارج از استان توزیع می گردد، افزود: پس از صدور مجوز حمل بهداشتی دامپزشکی توسط مسئول بهداشتی کشتارگاه، با استفاده از خودروهای دارای کد دامپزشکی و واجد شرایط حمل، مرغ کشتار شده به صورت بسته بندی حمل می گردد.

 

وی در اشاره به میزان اشتغالزایی این کشتارگاه برای شهروندان تصریح نمود: ٩٠ نفر کارگر در قسمت های مختلف کشتارگاه مشغول به کار هستند و به صورت غیرمستقیم نیز جهت ۵٠ نفر شامل راننده های خودروهای حمل مرغ از کشتارگاه و افرادی که در توزیع محصولات فعالیت دارند اشتغال زایی داشته است.

 

ضرغامی در بیان چگونگی رفع مشکلات زیست محیطی این کشتارگاه خاطرنشان کرد: احداث تصفیه خانه فاضلاب است که آب خروجی کشتارگاه را به طور کامل تصفیه کرده و سپس آب تصفیه شده در مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد، احداث کارخانه تبدیل ضایعات که تمامی ضایعات کشتارگاه را طی فرایندی به پودر تبدیل می کند که این پودر در تغذیه آبزیان و دام مورد استفاده قرار می گیرد از جمله اقداماتی است که در زمینه رعایت مسائل زیست محیطی صورت گرفته است.

 

وی به اقدامات انجام شده توسط سازمان دامپزشکی در جهت پیشگیری از تخطی صاحبان کشتارگاه ها در نحوه کشتار دام و طیور از لحاظ بهداشتی و شرعی تصریح نمود: علاوه بر حضور ثابت مسئول بهداشتی کشتارگاه که دکتر دامپزشک بوده و نظارت بهداشتی تمام وقت در کشتارگاه دارد، یک ناظر بهداشتی تمام وقت دولتی نیز در کشتارگاه ها حضور دارد که نظارت می کند. علاوه بر آن شبکه دامپزشکی شهرستان دشتستان و اداره کل دامپزشکی استان نیز نظارت عالیه بهداشتی بر کشتارگاه ها را دارند.

 

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتستان با تاکید بر اینکه ضمن نظارت بهداشتی، به صورت دوره ای از آب مصرفی کشتارگاه، مرغ کشتار شده، سطوح قسمت های مختلف کشتار و بسته بندی و افراد شاغل در بخش های مختلف کشتار و بسته بندی، توسط ناظرین بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان دشتستان نمونه برداری انجام می گردد، اضافه کرد: جهت انجام آزمایشات مختلف نیز به آزمایشگاه کنترل کیفی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر ارسال می گردد. در خصوص نظارت شرعی نیز ناظر شرعی به صورت تمام وقت حضور دارد و نماینده محترم ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان بوشهر نیز نظارت عالیه بر ذبح شرعی کشتارگاه ها را دارد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید