کد خبر:3300
پ
اواها و نواهای شنبه
با حضور گروه‌های مختلف مذهبی از شهرستان دشتی؛

اولین همایش آواها و نواهای مذهبی در شهر شُنبه برگزار شد

این همایش که به‌منظور پاسداشت و گرامیداشت نوحه‌ها، لالایی‌های عاشورایی و نوحه‌های قدیمی، اجرای سبک‌های متفاوت نوحه، در کنار روضه‌خوانی قدیمی با حضور پیرغلامان شهرستان دشتی برگزار شد.

به گزارش خورموج نیوز؛ اولین همایش آواها و نواهای مذهبی با حضور گروه‌های مختلف از شهرستان دشتی صبح امروز در حسینیه عاشقان ثارالله شهر شُنبه برگزار شد.

این همایش که به‌منظور پاسداشت و گرامیداشت نوحه‌ها، لالایی‌های عاشورایی و نوحه‌های قدیمی، اجرای سبک‌های متفاوت نوحه، در کنار روضه‌خوانی قدیمی با حضور پیر غلامان شهرستان دشتی برگزار شد.

شروع مراسم با اجرای قدیمی‌ترین سبک اذان توسط ابوالقاسم یاقوتی از پیر غلامان شهر شُنبه اجرا شد. این سبک از اذان که کمتر در این منطقه اکنون شنیده می‌شود توسط این پیر غلام به اجرا درآمد.

چاووشی خوانی، اجرای نوحه‌های پامنبری، توسط گروه‌های مختلف شهرستان از شهرهای بادوله، کاکی و روستاهای باغان، درویشی و سه گروه نوحه‌خوانی از شهر شُنبه به‌عنوان میزبان این همایش بزرگ مذهبی به اجرا پرداختند.

ابراهیم ابراهیمی مسئول برگزاری این همایش بزرگ در گفتگو با این پایگاه خبری گفت: این همایش بزرگ پاسداشتی برای پیر غلامانی است که هرکدام از آن‌ها نگینی در آسمان نوحه‌خوانی و روضه‌خوانی هستند.

وی افزود: آواها و نواهای فولکلور باید در ابعاد گسترده نگهداری شود زیرا این آواها هستند که فرهنگ مذهبی یک شهر و استان را می‌سازند.

اجرای کتاب‌خوانی سنتی، ذکر قبل از شروع روضه‌خوانی، تقدیر از قاریان و حافظان نونهال، چاووشی خوانی به سبک مرحوم بخشو از دیگر برنامه‌های این همایش بزرگ مذهبی بود.

غلامرضا ابراهیمی از شاعران آئینی کشور و داور بخش شعر همایش در گفتگو با این پایگاه خبری در مورد داوری این بخش گفت: رعایت قواعد شعر کلاسیک در نوحه‌های مذهبی، پختگی و اندیشه کلام، داشتن پشتوانه روایی و دینی از مهم‌ترین موارد بخش داوری شعر در این همایش بزرگ است.

بیشتر بخوانید
زلزله ۳ ریشتری شهر شُنبه در شهرستان دشتی را لرزاند

وی خاطرنشان کرد: استفاده از اشعار پرسوز و حماسی و عارفانه بودن متون شعری و همچنین تناسب صوت با محتوا می‌تواند بر غنای نوحه‌های مذهبی اضافه کند.

اجرای مراسم عزم میدان و صبح دم توسط گروه شُنبه در دو سبک قدیم و جدید با همراهی حاضران در سالن و همچنین لالایی خوانی در مدح حضرت علی‌اصغر بزرگ سرباز دشت نینوا از باشکوه‌ترین بخش‌های همایش آواها و نواهای مذهبی بود.

در پایان مراسم از پیر غلامان حسینی از تمامی حسینیه‌ها و تکایای شهر شُنبه تقدیر به عمل آمد.

گزارش: وحید ابراهیمی

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید