در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار شد. در این انتخابات در شهر خورموج که قصد بررسی آن را داریم، ۳۸ نفر تأیید صلاحیت شدند که تعدادی نیز انصراف و در نهایت بیش از ۳۰ نفر برای ۵ کرسی شورا به رقابت پرداختند.
در نهایت در این انتخابات تعداد ۵ منتخب مجموعا ۱۵۹۴۸ رای کسب کردند.
از انتخابات خرداد ۱۴۰۰ تاکنون بیش از یکسال می گذرد و هم اکنون زمان بررسی عملکرد شورای ششم رسیده است.
شورای ششم خورموج را میتوان بی برنامه ترین شورای ادوار شهر خورموج دانست. شورایی ضعیف تر از شورای سوم!
در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۵ سال گذشته بیشترین عوارض و ارزش افزوده وارد شهرداری شده است( در سال ۱۴۰۰ بیش از ۷۰ میلیارد تومان به حساب شهرداری پرداخت شده، این در حالی است که طی ۵ سال گذشته مجموعا ۱۰۰ میلیارد تومان واریز شده یعنی میانگین هر سال ۲۰ میلیارد تومان!)
با بررسی کلیات درآمد داخلی، تملک دارایی، ارزش افزوده و دیگر منابع و عوارض متوجه می شویم طی یکسال گذشته پروژه شاخصی در شهر اجرا نشدهاست.
در حالی که در شهرهایی همانند جم و برازجان و… طی سالهای اخیر پروژه های شاخصی نظیر هتل و مجتمع بزرگ فرهنگی و… احداث شده یا در حال احداث است و شهر خورموج همچنان درگیر آسفالت معابر و سنگفرش است!
هر چند با توصیه ها و پیشنهاداتی که به شهردار محترم شد و بالاخره مقاومت عجیب رییس شورا و بدنه شهرداری نیز شکسته شد، طرح تولید جلبک اسپیرولینا به مرحله کلنگ زنی رسید ولی این طرح همچنان روی کاغذ است و برای پایداری نیاز به تکمیل زنجیره آن یعنی فرآوری دارد.
طی سالیان اخیر با توجه به هزینه کرد چند صد میلیارد تومانی در شهر خورموج در راستای بهبود فضای شهری و سیما و منظر شهر، همچنان یک شهر نازیباست، پس از گذشت چند دهه همچنان ورودی های شهر خورموج ساماندهی نشده است. علیرغم بودجه سنگین سنگفرش پیاده راه ها در شهر خورموج! این مورد به پیاده راه های خاکی مسیر مهم میدان خالوحسین تا میدان بصیرت نرسیده و در نبود برنامه ریزی و اولویت بندی، آسفالت باکیفیت خیابان رجایی تخریب و قرار است سنگفرش به جای آسفالت جایگزین شود!
در حالی دو سال پیش رییس شورا از نهضت آسفالت و پایان اسفالت شهر گفته بود که همچنان این نهضت به پایان نرسیده است و شورا نیز اطلاعی از کوچه های خاکی باقیمانده ندارد!
طرح ممیزی که رییس شورا و رییس کمیسیون عمران شورای سابق که هر دو همچنان حضور دارند، آن را در راستای درآمد پایدار میدانستند، گفته می شود با توجه به هزینه کرد یک تا ۲ میلیارد تومانی، نتیجه این طرح مشخص نیست!
شفافیت یکی از وعده های اعضای شورای شهر بوده که متاسفانه حتی قانون انتشار هر ۶ ماه ریز عملکرد مالی طی یک سال گذشته نیز اجرا نشده است و ۴۸ ماه، ۴۸ مسجد، ۴۸ گزارش، نیز پس از یکی دو ماه متوقف شد.
قانون شهرداری ها و شوراها ضعف هایی دارد و برای این موارد و عدم اجرای قانون و ترک وظایف قانونی جریمه ای نیز پیشبینی نشده است….