نفت شهرهای ایرانی
سید نورالدین امیری در سال ۱۳۴۷ خورشیدی در شهر شنبه متولد شد. دارای مدرک کارشناسی برنامه ریزی اجتماعی و کارشناسی ارشد شهر سازی از دانشگاه شیراز و دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری از دانشکده علوم زمین شهید بهشتی می باشد. هم اکنون در دانشگاه خلیج فارس به عنوان عضو هیاتعلمی دانشکده معماری و شهرسازی مشغول به کار است.
سوابق در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان بوشهر:
۱_عضویت در گروه تخصصی شهرسازی سازمان (سال ۸۲_۹۴)
۲_عضویت در کمیته آموزش و پژوهش سازمان (سال ۹۱_۹۴)
۳_نماینده سازمان در کمیسیون طرح های شهری استانداریمدرس دوره های ارتقاء پروانه اشتغال بکار مهندسی در رشته شهرسازی
سوابق اداری و اجرایی و آموزشی:
۱_شهردار خورموج (سال ۷۹_۸۱)
۲_عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه خلیج فارس بوشهر (سال ۸۱-تاکنون)
۳_مدرس دروس مرتبط با رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی و خلیج فارس بوشهر
۴_مدیر طرح برنامه و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه خلیج فارس بوشهر (سال ۸۱-۸۳)
۵_مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه خلیج فارس بوشهر (سال ۸۳)
۶_مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید عالیشهر (سال ۸۳-۸۵)
۷_مدیر خدمات شهری منطقه ۲ پارس جنوبی (سال ۸۵-۸۸)
۸_مشاور مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی عسلویه و مناطق ویژه (حوزه ساماندهی فضاهای شهری و زیباسازی)
۹_مدیر امور فنی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه خلیج فارس بوشهر
۱۰_عضو شورای پژوهشی استانداری بوشهر…
دکتر سید نورالدین امیری از پژوهشگران برتر استان در زمینه نگاشتن کتاب است که تا کنون آثار متعددی نیز از وی به چاپ رسیده است. دهها مقاله در حوزه های مسائل شهری، بخصوص شهرهای جدید از جمله نفتی نگاشته است. سمت و سوی تحقیقات و مطالعات دکتر امیری بیشتر بر دگرگونی فضائی ست. به طوری که با بیان ضعف ها به ارائه راهکار می پردازد. این کتاب با محوریت رابطه نفت و مدرنیته و رشد شهر نشینی در ایران نوشته شده است.
نفت خام مایعی غلیظ و افروختنی بهرنگ قهوهای سیر یا سبز تیره یا سیاه است که در لایههای بالایی بخشهایی از پوسته کره زمین یافت میشود. نفت شامل آمیزه پیچیده ازهیدروکربنهای گوناگون است. اقوام متمدن دوران باستان سومریها، آشوریها و بابلیها، در حدود چهارهزار و پانصد سال پیش در
سرزمین بینالنهرین (عراق امروزی) با برخی از مواد نفتی که از دریاچه قیر بهدست میآمد، آشنایی داشتند. اولین چاه اکتشافی نفت در سال ۱۷۴۵ در فرانسه و اولین چاه استخراج نفت توسط کلنل دریک در سال ۱۸۵۹ در پنسیلوانیا حفاری شد. با توسعه و پیشرفت تکنولوژی حفاری در اواسط قرن نوزدهم و تکنولوژی تقطیر و پالایش نفت در اواخر قرن نوزدهم و استفاده از آن در موارد غیر سوختی، جهش حیرتآوری بوجود آمد. بطوری که امروزه صنایع پتروشیمی نقش اساسی و بنیادی در رفع نیاز عمومی جامعه به عهده دارد.
کتاب نفت شهرهای ایرانی شامل مقدمه و سه فصل و منابع می باشد.
فصل اول به موضوعاتی قبیل مدرنیته و شهر، مدرنیته و کشورهای پیرامون، مدرنیته و ایران، مدرنیته و نفت می پردازد.
فصل دوم به موضوعاتی قبیل نفت و توسعه، عوامل اقتصادی، عوامل غیر اقتصادی، روش سنجش توسعه اقتصادی، آثار درآمدهای نفتی، شاخص های ارزیابی عدم توسعه یافتگی…می پردازد.
فصل سوم موضوعاتی شامل خاستگاه نفت در ایران، مسجد سلیمان، موقعیت جغرافیایی، فضاهای شهری، حوزه بهداشت، آ بادان، حمل و نقل، انرژی، آب، برق، آموزش، عسلویه، ساختار اشتغال در بخش های اقتصادی شهرستان عسلویه، شاغلین کشاورزی عسلویه، تعداد و تحولات جمعیت شهرستان عسلویه…می پردازد.
کتاب نفت شهرهای ایرانی با موضوعیت نفت و مدرنیته در پاییز ۱۳۹۴ با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه توسط انتشارات دانشگاه خلیج فارس به بازار کتاب عرضه شد.
در بخش واردات کشورهای صادر کننده ی نفت خام آمده:
اکثریت کشورهای صادر کننده ی نفت در جهان سوم تا پیش از افزایش سریع بهای نفت در دهه ی ۱۹۷۰، قرن ها با مشکلات اقتصادی مواجه بودند و به دلیل در آمدهای ناچیز ارزی تنها به تامین ضروری ترین نیازهای خود توانایی داشتند و توان خرید کالاهای مصرفی و تجملی را نداشتند. کشورهای مذکور قبل از پدید آمدن این وضعیت، غالبا از لحاظ تامین کالاهای اساسی و مواد غذایی وحیاتی، خود کفا بودند و کشاورزی سنتی امکان تامین ضروری ترین کالاها را برای آنها فراهم ساخته بود، اما افزایش درآمد کشورهای صادر کننده ی نفت، قدرت خرید آنان را شدیدا تقویت کرد و تقاضای کالای مصرفی از جانب آنها افزایش یافت.
برای این استاد و نویسنده گرانقدر شهرستان دشتی؛ عمری با عزت، سلامت و توفیق روز افزون خواستاریم.
نگارنده:لیلا حیاتی
#هر_جمعه_با_یک_کتاب