کد خبر:10176
پ
۱۶۹۲۹۷۳۱۸

خط شکنی نیروی دریایی ارتش در بکارگیری نوآوری‌های دانش بنیان‌ها

نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی با بکارگیری نوآوری‌های شرکت‌های دانش بنیان‌ و استفاده از توان نخبگان ایرانی در حوزه تجهیزات مورد نیاز درحوزه دفاعی گامی مهم و اساسی را برای خط شکنی در اعتماد به توان جوانان این سرزمین برداشته است.

به گزارش حقای نگار به نقل از ایرنا، تاریخ انقلاب اسلامی هیچگاه حماسه آفرینی اسطوره‌های پایداری، مقاومت مردان جان برکف عملیات مروارید، حماسه ناوچه همیشه قهرمان پیکان و همت بلند شهید همتی در نابودی توان نیروی دریایی ارتش عراق را فراموش نمی‌کند، چنانکه مقاومت ۳۴ روزه تکاوران نیروی دریایی ارتش به فرماندهی ناخدا هوشنگ صمدی که در نیمه شب اولین روز جنگ به سمت خرمشهر حرکت کردند، کمان ۹۹ و حماسه‌های خلبانان تیزپرواز نیروی هوایی شهیدان بابایی، ستاری، دوران، یاسینی، خلعتبری، ا حمله به اچ‌ ۳ و حماسه سیمرغ‌های هوانیروز و شهیدان شیرودی و کشوری که در روزگار خود برای کشور عزت آفریدند در حافظه تاریخی ایران و ایرانی ثبت است.

به طور یقین در کتاب خاطره‌های این سرزمین رشادت‌ها و مظلومیت‌های قهرمانان ناوهای سهند و سبلان در نبرد با شیطان بزرگ، از شهید مسعود خلعتی اولین شهید مستقیم به دست آمریکای جهانخوار در آب های نیلگون خلیج همیشه فارس، عظمت و شکوه سپهبد شهید قرنی تا آزادگانی همچون خلبان لشکری هیچگاه به دست فراموشی سپرده نمی‌شود.

اما امروز به تبع کسانی که برای سربلندی این انقلاب و کشور جان خود را کف دست گرفتند و در مقابل دشمن سینه سپر کردند جوانانی هستند که در قالب شرکت‌های دانش بنیان در عرصه علم و فناوری با تولید بسیاری از تجهیزات، ابزارها و نیازهای صنایع و تاسیسات مورد نیاز کشور در شرایط تحریم به مقابله با دشمن می پردازند.

نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی روز سه شنبه ۳۰ آذرماه ۱۴۰۰ با اعتماد به توان جوانان ایرانی و بهره مندی از توان شرکت‌های دانش بنیان استان بوشهر از بخشی دستاوردهای خود با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور رونمایی کرد تا ثابت کند به توانمندی جوانان این سرزمین همچون روزهای اول جنگ اعتماد و اعتقاد کامل دارد.

بوشهر دیروز میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناری رئیس جمهور و امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش بود تا در بخش دیگری از تاریخ این سرزمین پیشگام و خط شکن باشد؛ افتتاح بزرگترین و نخستین کارخانه نوآوری صنایع دریایی ایران و خط تولید موتورهای سنگین دیزل دریایی، رونمایی از نخستین موتور دیزل دریایی مکران ۳۶۰۰ اسب بخار و پیوستن ۲ ناو موشک انداز “گُرز” و “خنجر” به دست جوانان ایرانی بخشی از دستاوردهای نیروی دریایی ارتش بود که مورد بهره برداری قرار گرفت.

با رونمایی از دستاوردهای نیروی دریایی جلوه‌ای دیگر از شعار ما می‌توانیم در نظام مقدس جمهوری اسلامی محقق شد و این اصل برای بسیاری ثابت شد که تکیه بر دانش بومی جوانان خوشفکر ایرانی می‌تواند منشا غلبه بر بسیاری از تحریم‌ها، مشکلات و تامین نیازمندی‌ها برای رسیدن به خودکفایی باشد.

نیروهای مسلح ایران در مسیر خوداتکایی با اعتماد به جوانان دانشمند

نیاز دفاعی کشور از جنس مسائل راهبردی است که می تواند در دراز مدت مشکلاتی را برای ایران ایجاد کند، اما امروز دستان توانای جوانان ایرانی به توان بالایی در فناوری این حوزه دست یافته است.

امروز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی در لبیک به ندای فرمانده کل قوا، توان خود در حوزه دریا را بر مبنای بهره‌گیری از از ظرفیت علمی، دانشی و صنعتی کشور بویژه در شرکت‎‌های دانش بنیان پایه‌‏ریزی کرده است. چنانکه فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در آیین پیوستن ۲ ناوچه گُرز و خنجر اعلام کرد: امروز این نیرو با استفاده از دانش جوانان متعهد و توانمند ۱۰۰ درصد میدان را در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار داده است و عزممان را جزم کردیم که در زمینه دسترسی به تجهیزات به قله برسیم.

امیر دریادار شهرام ایرانی در این آیین همچنین گفت: امروز از این توانمندی در پهنه ۲ هزار کیلومتری اقیانوس‌ها استفاده می شود و این خود ظرفیتی بسیار ارزشمند است.

به گفته امیر ایرانی نیروی دریایی راهبردی ارتش توانسته با اقتدار و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و صنعتی کشور در گلوگاه‌ها امنیت و آرامش را هزاران کیلومتر آن طرف تر از مرزهای اقتصادی کشور فراهم کند.

چنانکه امیر ایرانی اعلام کرد، امروز ظرفیت تولید موتورهای دیزلی ساخت متخصصان داخلی که سال‌ها در بوشهر مورد توجه بود، محقق شد تا از این طریق سرعت ناوگان دریایی ارتش برای حضور در عمق اقیانوس‌ها افزایش یابد.

فرمانده نداجا در توضیح افزایش توان و سرعت رزمی با استفاده از توان دانش‌بنیان‌ها، گفت: با موتورهای تازه تولید شده سرعت ما در دریا به ۲ برابر افزایش می‌یابد و می‌توانیم حضوری مؤثرتر در هر نقطه مورد انتظار داشته باشیم.

البته امیر ایرانی این را هم اضافه کرد که  نیروی دریایی پا را ازین هم فراتر گذاشته و به طراحی موتورهای سنگین‌تر نیز ورود کرده است؛ افتخاری که امروز در بوشهر رقم خورده است و فرمانده نداجا امیدوار است تا در آینده بیشتر شکوفا شود.

خط شکنی نیروی دریایی در بکارگیری نوآوری‌های دانش بنیان‌ها

پیوستن نخستین موتور دریایی ایرانی به صنعت دفاعی کشور

روز گذشته نقطه عطفی در مشارکت دانش‌بنیان‌های ایرانی در افزایش توان دفاعی کشور بود. جایی که نخستین موتور دریایی بومی ایران ساخت توسط فعالان فناور کشور بومی سازی و با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بوشهر رنمایی شد تا نیاز شناورهای رزمی را تامین کند.

آنطور که معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در آیین بهره‌برداری از نخستین موتور دریایی دیزلی ایرانی با نام مکران ۳۶۰۰ به دست جوانان ۳۴ و ۳۵ ساله اعلام کرد: نیروی دریایی ارتش به این نتیجه رسیده که کار را به شرکت‌های دانش بنیان و جوانان بسپارد تا آنان پژوهش کنند و خود نیز به عنوان مجری و پدر نقش حمایتی ایفا کند.

سورنا ستاری این را هم گفت که فرهنگ جدید نیروی دریایی ارتش که در این چند سال  رخ داده منجر شده تا درها به روی جوانان خلاق و شرکت‌های دانش بنیان بیرون از درها و دژبانی‌ها باز شود.

هر چند معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بر این باور است که  همچنان وابستگی‌های شدیدی در این حوزه وجود دارد که نیاز است در حوزه تولید موتورها و بویژه مورتورهای دریایی گامی جدی برداشته شود.

فرهنگ استفاده از توانمندی دانش بنیان‌ها در حوزه دفاعی تقویت می‌شود

به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهور هر جا در حوزه دفاع یا نبرد موفقیتی در کشور حاصل شده ناشی از تحقق نوآوری خاص نیروهای داخلی بوده است.

ستاری این نکته را نیز مورد تاکید قرار داد که نوآوری کار بخش خصوصی است و باید در این زمینه از این بخش حمایت لازم صورت گیرد و در همین ارتباط این آمادگی وجود دارد تا در خدمت شرکت‌های دانش بنیان‌ آماده ورود به حوزه دفاعی باشیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور معتقد است که  امروز استفاده از توانمندی‌های دانشمندان، استادان، جوانان و شرکت‌های دانش بنیان در حوزه دفاعی فرهنگ سازی شده‌است و باید تقویت شود.

ستاری گفت: امروز که نیروی دریایی پرافتخار جمهوری اسلامی ایران در عرصه نوآوری پیشقدم شده، رونمایی از دستاوردهای حوزه دفاعی با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان ایرانی بیانگر اراده ایرانی است که امروز با همت جوانان این سرزمین محقق شده و انتظار می‌رود با تقویت همکاری حوزه دفاعی با شرکت‌های دانش بنیان هر روز شاهد نوآوری جدیدی در حوزه دریا باشیم.

خط شکنی نیروی دریایی در بکارگیری نوآوری‌های دانش بنیان‌ها

پیوند نوآوری دانش‌بنیان‌ها با صنایع دریایی

روز گذشته نقطه آغاز دیگری هم داشت؛ امضای تفاهم نامه همکاری احداث کارخانه نوآوری صنایع دریایی با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از دیگر برنامه های سفر یک روزه سورنا ستاری به بوشهر بود.

این تفاهم نامه که با هدف ایجاد کارخانه نوآوری صنایع دریایی، برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی برای فناوران، نوآوران و زمینه سازی توسعه اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی امضا شد، جذب شتاب دهنده‌های تخصصی، شرکت‌های خلاق، استارتاپ‌ها و شرکت های دانش بنیان از اصلی‌ترین اهداف این تفاهم‌نامه همکاری است.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور، با حمایت از تاسیس و راه اندازی کارخانه نوآوری صنایع دریایی ایران با مالکیت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، زمینه را برای استقرار، توانمندسازی و توسعه محصولات دانش‌بنیان فراهم می کند و  پیش بینی و اختصاص فضای کارخانه نوآوری توسط نداجا در شعب بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان گیلان و مازندران با حفظ مالکیت از دیگر اهداف این تفاهم نامه همکاری دوجانبه است.

همینطور قرار است، برای اجرایی کردن مفاد تفاهم نامه، کارگروه راهبری متشکل از نمایندگان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و نیروی دریایی ارتش شامل نمایندگان تخصصی هر طرف تشکیل شود.

حالا آنچه ستاری بر آن تاکید کرد ایجاد پهنه‌های نوآوری برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در مسیر توسعه کشور است که در اولویت قرار دارد تا از این پس دولت و بخش‌های ساختاری کشور بیش از آنکه مجری باشند، بهره‌بردار و ناظر پژوهش شوند و حاصل تلاش شرکت‌های دانش‌بنیان با سرمایه گذاری بخش خصوصی به تولید منتج شود.

هر چند به گفته او هم اکنون نیز تلاش شده است تا با پیاده‌سازی الگویی نوآورانه، بخش‌های اجرایی و بهره بردار دولتی، از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در رفع نیازهای خود استفاده کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به پیاده‌سازی موفق این الگو با حمایت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در صنعت دفاعی، ادامه داد: نیروی دریایی ارتش در مسیر رفع نیازهای خود با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان گام بزرگی در توسعه تجهیرات، ساخت قطعات و افزایش اقتدار کشور برداشته است.

این حرکت بزرگ گام‌های بزرگی در مسیر تحقق برداشته است، زیرا فرمانده فنی و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دیدار با استاندار بوشهر از بهره‌گیری از ظرفیت‌های شرکت‌‎های دانش بنیان در حوزه‌‎های الکترونیک، کمک ناوبری، تولید، پلیمر و سایر حوزه‏‌های موردنیاز در راستای تامین نیازهای نیروی دریایی ارتش خبر داد.

ناخدا یکم ستاد عباس فاضل نیا اعلام کرد: این نیرو در راستای تامین نیازهای خود و استفاده از توان متخصصان داخلی تاکنون ۵۰۰ میلیارد ریال قطعه از شرکت‌‏های دانش بنیان خریداری کرده است.

این عزم و اهتمام در دولت سیزدهم نیز دیده می‌شود؛ چنانکه رئیس جمهور در ۱۶ آذر ماه امسال در بازدید از دستاوردهای فناورانه شرکت‌های دانش بنیان در پاسخ به گلایه برخی شرکت‌ها “که ما داریم تولید می کنیم و توان داخلی و استعداد بالا داریم اما بخش‌های دولتی و کسانی که باید خریدار این فناوری‌ها باشند کمتر استفاده می کنند” دستور داد هرجا ظرفیت تولید داخل وجود داشته باشد هیچ بخشی از دولت این اجازه را ندارد از محصولات خارجی استفاده کند.

حالا انتظار می‌رود  با این دستور رئیس دولت دیگر از شرکت‌های دانش بنیان این گلایه را نشنویم و قدر این جوانان و نیروی عظیم کشور را درک و از این ظرفیت در تقویت توان دفاعی و توسعه رقابت‌های اقتصادی استفاده کنیم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید