کد خبر:6072
پ
جواهر و لئالی در تاریخ عمان شمالی ۱
معرفی کتاب؛

جواهر و لئالی در تاریخ عمان شمالی ترجمه مسلم زارع مطلق و غلامرضا زائری

جواهر و لئالی در تاریخ عمان شمالی تألیف عبداله بن صالح المطوع و تحقیق و تصحیح دکتر فالح حنظل با موضوعیت امارات متحده عربی، سیاست و حکومت در سال ۱۳۹۷ با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه توسط انتشارات نوروزی به بازار کتاب عرضه شد.

جواهر و لئالی در تاریخ عمان شمالی ترجمه مسلم زارع مطلق و  غلامرضا زائری

 

غلامرضا زائری فرزند عبداله در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در روستای شیخیان پیر باغ شهرستان دشتی دیده به جهان گشود. کارشناسی ارشد تاریخ را از دانشگاه تبریز اخذ نمود. هم اکنون مدرس دانشگاه فرهنگیان بوشهر در دروس تخصصی تاریخ، دانشجو دکتری تاریخ دانشگاه تربیت مدرس تهران، و در دبیرستانهای پسرانه روستای زیارت و شهر بادوله مشغول به تدریس تاریخ می باشد.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/08/%D8%BA%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%B2%D8%A7%D8%A6%D8%B1%DB%8C.jpg

 

مسلم زارع مطلق فرزند حسن در سال ۱۳۵۶ خورشیدی در شهر کاکی متولد شد. دارای مدرک کارشناسی عربی از دانشگاه شهید بهشتی تهران، و در حال حاضر دبیر دبیرستان های شهر کاکی می باشد.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/08/%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85-%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B9-%D9%85%D8%B7%D9%84%D9%82.jpg

 

مسلم زارع مطلق تا کنون دو اثر و دکتر غلامرضا زائری تاکنون پنج اثر ترجمه نموده اند؛ “کرانه جنوبی خلیج فارس در آستانه عصر مدرن”، “استعمار در خلیج فارس” با همکاری دکتر نعمت اله مقصودی، “تاریخ عمان در قرون نخستین اسلامی” با همکاری مسلم زارع مطلق، “جایگاه بحرین در دریانوردی و تجارت دریایی” با همکاری دکتر نعمت اله مقصودی و کتاب حاضر نیز با همکاری مسلم زارع مطلق ترجمه و به چاپ رسانده اند. طریقه تهیه تمامی کتابها: تماس با شماره ۰۹۱۷۱۷۴۰۸۵۴ با تخفیف سی درصد می باشد.

 

فهرست مندرجات:

پیشگفتار مترجمان، پیشگفتار مصحح، مقدمه مؤلف، بخش نخست قبیله آل نهیان، بخش دوم تاریخ قواسم، بخش سوم آل علی، بخش چهارم آل نعیم، پیوست ها، فهرست اعلام.

 

شیخ نشین کوچک و کم وسعت امارات متحدە ی عربی یکی از مهمترین همسایگان و شرکای اقتصادی کشور ما در چند دهه ی اخیر به شمار میرود، اما شناخت ما از این سرزمین و مردم آن بسیار اندک است. کتاب حاضر با هدف معرفی تاریخ این سرزمین، از زبان عربی به فارسی ترجمه شده است. این کتاب علاوه بر استفاده عموم، به طور تخصصی از سوی محققان تاریخ خلیج فارس، تاریخ اسلام، پژوهشگران تاریخ عرب، اساتید و دانشجویان رشته تاریخ و سایر رشته های وابسته به آن مورد کاربرد می باشد. از طرفی این کتاب میتواند مورد استفادە مسئولین روابط ایران و امارات نیز واقع شود زیرا برای برقراری ارتباط مناسب با یک جامعه، شناخت تاریخ آن ضرورت دارد.

 

پیشگفتار مترجمان:

کتابی که اکنون ترجمه ی آن در اختیار علاقمندان قرار میگیرد “الجواهر و الآللی فی التاریخ عمان الشمالی” نام داشته که با تغییر اندکی در عنوانش، آن را به نام “جواهر و لئالی در تاریخ عمان شمالی” به فارسی برگردانده ایم. منظور از عمان شمالی در این عنوان، بخش شمالی و تجزیه شده ی سرزمین عمان بزرگ است که امروزه امارات متحده ی عربی نامیده میشود. این کتاب نه تنها اطلاعات مهمی درباره ی گذشته ی این شیخ نشین همسایه را در اختیار فارسی زبانان قرار میدهد بلکه حاوی نوع خاصی از سبک نگارش مطالب است که در ادبیات عرب آن را “سالفه” میگویند. مصحح در جایی از همین اثر گفته است: مراد از سالفه، حکایت یا اسطورهای است که در مجالس روایت میشده و حقیقت آن غیر مؤکد است “و به نقل از منتقدی در جای دیگری آمده است که در این سبک از روایت “دوستی از حد بگذرد و دشمن بیهوده سخن گوید”. به صورت مشروحتر باید گفت که سالفه، روایت شفاهی وقایع گذشته است که در بین جوامع پیش از مدرن رواج داشته و دارد. در این سبک، راوی آزاد است آن بعد از قضایائی را که خود میپسندد بیان نماید، از این شاخه به آن شاخه برود، حقیقت را با داستان درهم بیامیزد، از زبان حماسی استفاده کند و با به کار گیری جمالت کوتاه ولی پرمحتوا و مملو از ایما و اشاره و استفادە ی زیاد از ضمایر به جای نام مراجع، شنونده را از قدرت حافظە ی خود به شگفتی اندازد، تا جایی که الزام شود شنونده چند بار و از چند زاویە ی دیگر موضوع را بررسی نماید تا به منظور وی پی ببرد. این سبک ویژگیهای ریز و درشت دیگری دارد که با مطالعه اثر حاضر میتوان آنها را باز شناخت.

بیشتر بخوانید
بازی های دبستانی اثر ابراهیم ابراهیمی و سمیه شیرکانی

 

جواهر و لئالی در تاریخ عمان شمالی تألیف عبداله بن صالح المطوع و تحقیق و تصحیح دکتر فالح حنظل با موضوعیت امارات متحده عربی، سیاست و حکومت در سال ۱۳۹۷ با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه توسط انتشارات نوروزی به بازار کتاب عرضه شد.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/08/%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%B1-%D9%88-%D9%84%D8%A6%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%D8%B9%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C.jpg

 

بخشی از کتاب (قبیله نعیم):

نعیم یکی از قبایل بزرگ عرب است که در سرزمینهای مختلفی پراکنده شده اند. در اینجا منظور از قبیلە نعیم، سکنە ی عجمان است. آنها یکی از قبایل انصار –که همان اوس و خزرج باشد- به اینجا آمده اند. هر دو قبیلە ی اوس و خزرج از فرزندان حارثه بن ثعلبه هستند و تبارشان به عمر و بازماندگان او میرسد. نیای بزرگشان، غوث بن نبت بن مالک بن زید است و سپس به کهلان به سبا میرسند. بنابراین آنها از اعراب قحطانی هستند که ازدیان از آنها منشعب شده اند.

 

برای دکتر غلامرضا زائری و مسلم زارع مطلق نویسندگان گرانقدر شهرستان دشتی؛ عمری باعزت، سلامت و توفیق روز افزون خواستاریم.

 

به قلم: لیلا حیاتی

#هر_جمعه_با_یک_کتاب

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید