به گزارش حقایق نگار به نقل از فارس بوشهر، احمد محمدیزاده شامگاه شنبه در نشست شورای معادن استان بوشهر با تأکید بر ارائه برنامه کوچک، متوسط و بزرگ مقیاس معادن در نقاط مختلف استان اظهار داشت: برنامه تجهیز و نوسازی معادن استان بوشهر تدوین و ارائه شود.
وی صدور مجوز بی نام معادن را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: با اولویت معادنی که دارای طرح مطالعاتی و میزان حجم ذخیره هستند ۱۰۰ مجوز بی نام در صنایع معدنی استان بوشهر صادر شود.
استاندار بوشهر نقش معادن در تهیه مصالح ساختمانی را مهم دانست و با بیان اینکه طرح ملی نهضت مسکن در استان بوشهر تسریع یافته است گفت: در این راستا ۲ هزار هکتار اراضی ملی به شهرهای استان بوشهر الحاق یافته است که بخشی عمدهای از این اراضی نیاز به مصالح برای زیرسازی است.
محمدیزاده با تأکید بر تعیین تکلیف معادن غیرفعال اضافه کرد: برداشت مواد معدنی از بستر رودخانههای استان بوشهر بر اساس نقشه باشد تا ضمن فراهم شدن آبگیری آنها، سطح آبخوان این رودخانهها تقویت شود.
وی نقش حقوق مالکانه معادن در رشد و توسعه را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: امسال باید حداقل ۱۰۰ میلیارد تومان حقوق مالکانه معادن در استان وصول شود.
نوسازی و تجهیز معادن استان بوشهر
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر نیز از نوسازی و تجهیز معادن استان خبر داد و خاطرنشان کرد: امسال حداقل ۴۰ ماشینآلات برای تجهیز معادن مصوب و به وزارتخانه صمت معرفی شده است.
مهدی صفوی احداث زیرساختهای معادن را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: احداث آسفالت دسترسی و تأمین آب و اسکله صادراتی معادن در دستور کار قرار دارد.
وی صدور پروانه اکتشاف معادن را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳ مورد و در سه ماه نخست امسال یک مورد پروانه اکتشاف معادن در استان بوشهر صادر شده است.
مدیرکل صمت استان بوشهر از فعال شدن ۲ واحد معدنی راکد در سال گذشته خبر داد و بیان کرد: در سه ماه نخست امسال هم یک واحد معدنی راکد فعال و وارد مدار فعالیت شد.
صفوی با بیان اینکه بیشتر معادن استان بوشهر در دشتستان و دشتی قرار دارد گفت: نقشه زمینشناسی معادن استان بوشهر تهیه و نوع معادن در شهرستانها به تفکیک تدوین شده است.