کد خبر:5751
پ
آلرژی چیست؟
معرفی کتاب؛

آلرژی چیست؟ چه باید کرد؟ ترجمه و تدوین افشین شیرکانی

آلرژی چیست با موضوعیت حساسیت در سال ۱۳۹۲ با تیراژ ۲۰۰۰ نسخه توسط انتشارات به نشر، به بازار کتاب عرضه شد.

آلرژی چیست؟ چه باید کرد؟ ترجمه و تدوین افشین شیرکانی

 

افشین شیرکانی فرزند سیف الله در سال ۱۳۵۱ خورشیدی، در شهر خورموج و در خانواده‌ای فرهنگی دیده به جهان گشود. همزمان در دو رشته ریاضی فیزیک و تجربی تحصیلات متوسطه را به پایان رساند. دکترای عمومی را از دانشگاه بندرعباس، تخصص را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص آسم و آلرژی و بیماریهای نقص ایمنی را از دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ نمود. هم اکنون عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر می باشد.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/07/%D8%A7%D9%81%D8%B4%D9%86-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C-2.jpg

 

تالیفات و ترجمه:

۱_آلرژی چیست؟ چه باید کرد؟ ۲_آسم چیست؟ چه باید کرد؟ ۳_سرطان ریه چیست؟ چه باید کرد؟ ۴_سیگار را چگونه ترک کنیم؟ ۵_آنافیلاکسی ۶_کهیر و آنژیوادم و خارش…

 

این اثر به نویسندگی دکتر جاناتان کورن، ویرایش و نظارت علمی دکتر رضا فرید حسینی، ترجمه و تدوین دکتر فرحزاد جباری، دکتر افشین شیرکانی و دکتر محمد رضا زند کریمی می باشد. با تغییر در سبک زندگی و مصرف الگوی غذایی و شرایط متفاوت بهداشتی جهان، پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۰ میلادی، حدود نیمی از مردم جهان به آلرژی مبتلا شوند. بیماران مبتلا به آلرژی، خانواده ها، پزشکان، دانشجویان پزشکی و پرستاران با مطالعه این کتاب، اطلاعات سودمندی را بر ذخیره دانش و تجربه خود خواهند افزود.

آلرژی چیست؟ چه باید کرد؟ با مقدمه و پیش گفتار در شش بخش موضوعاتی همچون “کلیات آلرژی”، “آلرژی بینی”، “آلرژی غذایی”، “آلرژی به نیش حشرات”، “آلرژی دارویی”، “آلرژی پوستی” و با طرح سوالاتی مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته‌ است.

 

دکتر افشین شیرکانی پزشک نخبه بوشهری بیماری نادر زپ ۷۰ (ZAP70) را برای نخستین بار درایران در یک کودک سه ‌ساله کشف و درمان کرد. روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به نقل از دکتر شیرکانی افزود: “زپ ۷۰” که بیماری نقص ایمنیاست، پیش ‌از این ۱۴ مورد آن در دنیا شناخته ‌شده بود. دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بعنوان رهبر تحقیقاتی تیم پژوهشی که فعالیتهای مشترکی به همراه دانشگاههای لوان بلژیک، کارنیستای سوئد و علوم پزشکی تهران را به انجام رساند که منجر به شناخت پانزدهمین مورد از این بیماری نادر شد. در این بیماری سیستم ایمنی بدن بدرستی فعالیت نمی کند و باعث عفونت‌های مکرر از جمله سینوزیت، ذات‌الریه، عفونت‌های خونی یا مننژیت و بستری شدن‌های مکرر، افت پلاکت خون و خون‌مردگی شده که درنهایت منجر به فوت بیمار می‌شود. با توجه به تشخیص و درمان زود هنگام بیماری در این کودک، اکنون وضعیت مطلوبی دارد و این‌گونه بیماران با پیوند مغز استخوان به بهبودی ۱۰۰ درصدی خواهند رسید. پیش‌ از این ژن عامل بیماری‌زای زپ ۷۰ در دنیا ناشناخته بود که برای نخستین بار در بوشهر با مطالعه ژنتیکی، این ژن استخراج و نتایج این پژوهش در ژورنال معتبر آسم و آلرژی و ایمونولوژی به چاپ رسید.

بیشتر بخوانید
خسرو شیرین محمد خان دشتی و احمد خان دشتی تصحیح و تدوین هیبت الله مالکی خوشابی دشتستانی

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/07/%D8%A7%D9%81%D8%B4%DB%8C%D9%86-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C.jpg

 

به قلم دکتر افشین شیرکانی:

مایت‌ها شایع ترین علت آلرژی در استان بوشهر هستند. مایت ها موجوداتی میکروسکوپی و از خانواده کنه هستند. در فضای داخلی اماکنی با رطوبت بالا زندگی می کنند. دو عامل گرما و شرجی سبب رشد و بقای مایت‌ها می‌شوند و هر مکانی با این ویژگی، محیطی مناسب را برای زندگی مایت‌ها فراهم می‌کند. آنها لابه‌لای پرز لباس‌ها، فرش‌ها و پتوها زندگی می‌کنند. هنگام تکاندن فرش‌ها، در فضا پراکنده و استنشاق این گرده‌ها موجب حساسیت می‌شود. استفاده از پارکت به جای فرش، استفاده از رو بالشتی و ملحفه با بافت های ریز، نگه داشتن رطوبت منزل به زیر ۵۰ درصد به وسیله دستگاه تهویه، نگه داشتن دمای منزل زیر ۲۵ درجه سانتی گراد، استفاده از روکش‌های ضد مایت موجود در کالاهای پزشکی، شستشوی لباس‌ها و پتوها با آب گرم بالای ۵۵ درجه، استفاده از جاروبرقی به‌ صورت روزانه و کاهش پرزها در منزل، راه‌های پیشگیری ابتلا به آلرژی به ‌وسیله مایت‌ها می باشد. زمانی که علائم آلرژی طولانی مدت شد به گونه‌ای که زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد افراد باید به متخصص آسم و آلرژی مراجعه، تا پس از تست‌های آلرژی نوع بیماری شناسایی و درمان انجام گیرد.

 

آلرژی چیست با موضوعیت حساسیت در سال ۱۳۹۲ با تیراژ ۲۰۰۰ نسخه توسط انتشارات به نشر، به بازار کتاب عرضه شد.

 

http://www.khormouj-news.ir/wp-content/uploads/2018/07/%D8%A2%D9%84%D8%B1%DA%98%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F.jpg

 

در بخش آلرژی چیست آمده:

واژه آلرژی به حساسیت با موادی گفته می شود که پیرامون محیط زیست ما قرار دارند؛ مانند ذرّات هوا و غذا، یا حساسیت با موادی را شامل می‌شود که با پوست تماس دارند. شایع ترین عامل ایجاد آلرژی در بدن، ساخته شدن آنتی بادی بر ضد مواد حساسیت زاست که اغلب از جنس پروتئین می باشند. عملکرد طبیعی آنتی بادی در بدن، محافظت از انسان در برابر عوامل خارجی مانند میکربها و ویروسهاست…

 

برای دکتر افشین شیرکانی مترجم و نویسنده گرانقدر شهرستان دشتی؛ عمری باعزت، سلامت و توفیق روز افزون خواستاریم.

 

به قلم: لیلا حیاتی

#هر_جمعه_با_یک_کتاب

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید